Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Argentína na MS remizovala s Islandom, Messi nepremenil jedenástku

Argentínsky futbalista Sergio Agüero sa teší po strelení gólu v zápase základnej D-skupiny Argentína - Island na MS vo futbale v Moskve 16. júna 2018. Foto: TASR/AP

Argentína mala celý zápas prevahu, no nedokázala ju pretaviť do víťazstva.

Moskva 16. júna (TASR) - Argentínski futbalisti iba remizovali vo svojom úvodnom vystúpení na MS v Rusku s Islandom 1:1. "Albicelestes" poslal v zápase D-skupiny do vedenia v 19. minúte Sergio Agüero, o štyri minúty neskôr debutant na svetovom šampionáte vyrovnal zásluhou Alfreda Finnbogasona.

Argentína mala celý zápas prevahu, no nedokázala ju pretaviť do víťazstva. Kapitán juhoamerického mužstva Lionel Messi mal najväčšiu šancu rozhodnúť o triumfe v 64. minúte z jedenástky, no brankár Hannes Halldorsson jeho strelu vyrazil.

Vo štvrtok 21. júna o 20.00 SELČ sa Argentína stretne s Chorvátskom, na druhý deň o 17.00 SELČ nastúpi Nigéria proti Islandu.


D-skupina, 1. kolo:

Argentína - Island 1:1 (1:1)

Góly:
19. Agüero - 23. Finnbogason. Rozhodcovia: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci Poľ.), bez kariet.

Francúzsko: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia (54. Banega) – Meza (84. Higuain), Messi, Di Maria (75. Pavon) – Agüero

Austrália: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson – Gudmundsson (63. Gislason), Gunnarsson (76. A. Skulason), G. Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason – Finnbogason (89. Sigurdarson)


Od začiatku zápasu bola podľa očakávaní aktívnejšia Argentína. "Albicelestes" sa dostali do vedenia v 19. minúte po góle Agüera, ktorý sa uvoľnil v šestnástke Islandu a presnou strelou nedal brankárovi Halldorssonovi šancu. O štyri minúty neskôr však vyrovnal Finnbogason, ktorý zblízka prekonal Caballera. V 42. minúte zahral v šestnástke rukou islandský obranca Ragnar Sigurdsson, ale hlavný rozhodca Marciniak neodpískal jedenástku v prospech Argentíny. Zverenci trénera Joseho Sampaoliho mali počas celého úvodného dejstva územnú prevahu, no v nadstavenom čase prvého polčasu mohol ísť do vedednia ich súper. Finnbogason a ani Gylfi Sigurdsson Caballera neprekonali.

V druhom dejstve Argentínčania svoj tlak stupňovali a Island púšťali pred Caballerovu bránku len sporadicky. V 64. minúte fauloval Magnusson vo vlastnej šestnástke Di Mariu, no nariadenú penaltu Messi nepremenil. V 81. minúte strela argentínskeho kapitána len tesne minula Halldorssonovu bránku. Juhoameričania držali loptu na svojich kopačkách, no vo finálnej fáze sa im nepodarilo prekvapiť dobre organizovanú obranu Islandu.

Hlasy po zápase (zdroj fifa.com):

Heimir Halgrimsson, tréner Islandu: "Pre Island je to obrovský úspech. Myslím si, že Argentína pôjde na tomto šampionáte ďaleko, o to viac si musíme tento výsledok vážiť. Vieme, akým talentom disponujú jej hráči, preto sme sa snažili nedať im priestor."


Hannes Halldorsson, brankár Islandu: "Jedenástka, ktorú som chytil, znamenala pre nás zisk bodu a ten nám môže pomôcť v našej snahe postúpiť zo skupiny. Viem, ako to Messi kope. Myslel som si, že vystrelí presne takto, pretože som pozeral veľa videí a naštudoval som si to."

Jorge Sampaoli, tréner Argentíny: "Súper hral veľmi defenzívne, Messi mal preto veľmi ťažkú úlohu. Nevedel si nájsť priestor na svoje manévre. Neklesáme však na duchu a naďalej veríme v naše schopnosti."