Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Arsenal v Záhrebe naprázdno, Mamič: Tajne som veril v zázrak

Na snímke uprostred hráč Arsenalu Mathieu Debuchy, vľavo hráč Záhrebu Junior Fernandes v zápase F-skupiny Ligy majstrov Dinamo Záhreb - Arsenal Londýn v chorvátskom Záhrebe 16. septembra 2015. Foto: TASR/AP

Chorvátsky šampión doma zdolal Arsenal Londýn, ktorý hral už od 40. minúty bez vylúčeného Oliviera Girouda.

Záhreb 17. septembra (TASR) - Vysnívaný štart do skupinovej fázy Ligy majstrov majú za sebou futbalisti Dinama Záhreb. Chorvátsky šampión doma zdolal Arsenal Londýn, ktorý hral už od 40. minúty bez vylúčeného Oliviera Girouda. Presilovku outsider pretavil do konečného triumfu 2:1.

"Tajne som veril, že sa môže stať zázrak. Na tento duel sme sa totiž maximálne pripravovali a sústredili. Debaklu som sa naozaj neobával, vedel som, že s nimi môžeme držať krok aj fyzicky. Je to skvelý výsledok," povedal po zápase kouč Dinama Zoran Mamič. Jeho tím sa dostal do vedenia zásluhou vlastného gólu Alexa Oxlade-Chamberlaina a druhý zásah pridal po zmene strán Čiľan Junior Fernandes.

Arsenal sa všemožne snažil zmeniť vývoj duelu, dočkal sa ale už iba korekcie skóre - v 79. minúte znížil striedajúci Theo Walcott. "Toto naozaj nie je výsledok, akým sme chceli odštartovať Ligu majstrov," hodnotil pre britskú televíziu BT Sport kormidelník Londýnčanov Arsene Wenger. "Dovolili sme domácim dostať sa do dvojgólového náskoku a potom sa už len bránili na svojej polovici. Žiaľ, vyrovnať sme nedokázali. Odohrali sme smolný duel..."

Zámery hostí na zaplnenom štadióne Maksimir výrazne naštrbil Giroud, ktorý už v prvom dejstve videl dve žlté karty. Prvú za protesty, druhú po zbytočne riskantnom zákroku päť minút pred prestávkou. Francúzsky útočník sa pritom mohol predtým stať hrdinom duelu, no v úvodnej dvadsaťminútovke nepremenil dve veľké šance. Najskôr trafil žrď, potom mu gólovú hlavičku zneškodnil akrobatickým zákrokom portugalský brankár Dinama Eduardo.

Wenger mal ťažké srdce na rumunského arbitra Ovidiu Hategana. "Jeho verdiktom som nerozumel. Prvá žltá pre Girouda bola v poriadku, zbytočne protestoval. Ale s druhou sa rozhodca trochu poponáhľal, podľa mňa to nebolo na kartu," citoval denník The Guardian kouča Arsenalu, ktorý sa neobáva problémov s postupom zo skupiny: "Matematicky by nám ani táto prehra nemala uškodiť. V nasledujúcich piatich dueloch to môžeme napraviť a som presvedčený, že Dinamo doma zdoláme."