Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Atlanta porazila Portland, má prvý titul v Major League Soccer

Futbalisti Atlanty United - archívne foto Foto: TASR/AP

O triumfe domáceho tímu rozhodli góly najužitočnejšieho hráča súťaže Venezuelčana Josefa Martineza z 39. minúty a argentínskeho obrancu Franca Escobara z 54. minúty.

Atlanta 9. decembra (TASR) - Futbalisti Atlanty United získali svoj premiérový titul v zámorskej Major League Soccer (MLS). V noci na nedeľu zdolali vo finále play off Portland Timbers 2:0.

O triumfe domáceho tímu rozhodli góly najužitočnejšieho hráča súťaže Venezuelčana Josefa Martineza z 39. minúty a argentínskeho obrancu Franca Escobara z 54. minúty. Duel sledovalo na Mercedes-Benz Stadium v Atlante 73.019 divákov.

Hráči Atlanty United vybojovali titul už vo svojej druhej sezóne od vstupu do súťaže. K úspechu ju doviedol skúsený argentínsky tréner Gerado Martino. Naopak Timbers nepridali do klubovej zbierky druhú trofej po zisku titulu v roku 2015. Mesto Atlanta naposledy zažilo majstrovské oslavy v jednej z amerických profesionálnych súťaží v roku 1995, keď tamojší Braves triumfovali vo Svetovej sérii - finále play off bejzbalovej ligy Major League Baseball.



finále play off MLS /na jeden zápas/:

Atlanta United - Portland Timbers 2:0 (1:0)

Góly: 39. Martinez, 54. Escobar, 73.019 divákov.