Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Bakoš podpísal kontrakt s Viktoriou Plzeň na dva roky

Na snímke hráči Slovana Liberec Zdeněk Folprecht (na zemi) a Slovák Marek Bakoš. Foto: TASR AP

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Bakoš sa vracia po roku a pol, keď pôsobil v konkurenčnom Slovane Liberec, ktorému pomohol k zisku domáceho pohára.



Plzeň 18. mája (TASR) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Bakoš si opäť oblečie dres Viktorie Plzeň. Útočník sa so staronovým českým šampiónom dohodol na kontrakte na dva roky, v júni sa zapojí do prípravy. Bakoš sa vracia po roku a pol, keď pôsobil v konkurenčnom Slovane Liberec, ktorému pomohol k zisku domáceho pohára.

S dvanástimi gólmi bol v uplynulej sezóne jeho najlepším strelcom. V Plzni sa vynasnaží obohatiť zanechanú bilanciu z rokov 2009 až 2014 - 124 ligových stretnutí a 44 zásahov. "Premýšľanie nebolo jednoduché. K Plzni mám obrovský vzťah zo športovej i osobnej stránky. Vážim si tiež, ako mi vyšli v ústrety pri prestupe do Liberca. Na druhej strane, v Slovane som po úvodnej nevydarenej jari prežil nádherný rok plný skvelých zážitkov, veľkých zápasov a nezabudnuteľných okamihov. Vedeniu, spoluhráčom, trénerom aj fanúšikom ďakujem, rozlúčil som sa v dobrom, čo si nesmierne vážim. Teším sa však, že budem opäť hájiť červeno-modré farby," povedal Bakoš pre stránku svojho staronového zamestnávateľa.

Tridsaťtriročný zakončovateľ bol v kontakte s futbalistami i realizačným tímom Viktorie: "Za rok a pol sa toho príliš nezmenilo. Niektoré duely v Doosan Arene som videl naživo. Návrat do kabíny bude úplne prirodzený. Teším sa na skvelých priaznivcov, ktorí na mňa nezanevreli."

Z príchodu Mareka Bakoša mal radosť aj plzenský generálny manažér Adolf Šádek: "Je to vynikajúca správa hneď z niekoľkých hľadísk. Prišiel výborný útočník so skúsenosťami. Získali sme stopercentného profesionála, jeho tímová morálka a vystupovanie v šatni môžu byť príkladom pre väčšinu ligových futbalistov. Som presvedčený, že Marek bude hrať pri obnovenom plzenskom angažmáne významnú úlohu. Je víťazný typ, fanúšikovia naňho nezabudli, čo nám pomohlo v rokovaniach."