Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Barcelona zakopla v Malage, Neymarovi hrozí, že príde o El Clasico

Futbalisti FC Barcelona Lionel Messi (vľavo) a Neymar gestikulujú počas zápasu 31. kola španielskej La Ligy CF Malaga - FC Barcelona 8. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Katalánci prehrali v stretnutí 31. kola na pôde Malagy iba pár hodín po tom, ako Real remizoval na domácom štadióne v mestskom derby s Atleticom.


Barcelona 9. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona nevyužili v sobotu možnosť bodovo sa dotiahnuť na Real Madrid na čele najvyššej španielskej súťaže. Katalánci prehrali v stretnutí 31. kola na pôde Malagy 0:2 iba pár hodín po tom, ako Real remizoval na domácom štadióne v mestskom derby s Atleticom 1:1.

Rozdiel medzi rivalmi je tak trojbodový, pričom "biely balet" disponuje zápasom k dobru. "Neodpustiteľné, premárnená zlatá príležitosť," lamentoval barcelonský denník Diario Sport. Zverenci Luisa Enriqueho môžu manko ukrojiť o dva týždne na Santiago Bernabeu, ale možno si budú musieť v derby poradiť bez Neymara. Ten videl v 65. minúte červenú kartu po faule na Diega Llorenteho, no hlavný rozhodca Jesus Gil do zápisu uviedol aj jeho sarkastický potlesk smerom k čiarovému arbitrovi, takže Brazílčanovi hrozí predĺženie dištancu na dva súboje. To by znamenalo, že okrem duelu so San Sebastianom sa nepredstaví ani v Madride.

Barcelona inkasovala prvý gól od Sandra Ramireza, druhý dostala už v početnej nevýhode. "Hrali sme dobre, ale mali sme to ťažké proti tímu, ktorý sa zatiahol a bránil. Skórovali zo svojho prvého útoku, my sme nezvládli ofsajdovú pascu. Nemyslím si, že výsledok je zaslúžený. Ligová situácia je pre nás teraz o niečo náročnejšia a do konca zostáva menej kôl, budeme však bojovať až do posledného. Je zvláštne, že naše mužstvo, ktoré sa neprezentuje často tvrdými faulmi, trestajú toľkými kartami. Hráči súpera nás okopávajú celý čas a nedostanú ich. Už sme si však zvykli," citovala Enriqueho agentúra DPA.

Ani tréner Realu Zinedine Zidane nebol spokojný s rezultátom svojho tímu, ktorému motal hlavu najmä autor vyrovnávajúceho gólu v drese Atletica Antoine Griezmann. Líder tabuľky viedol po góle Pepeho, ale nedokázal zvýšiť náskok a trest prišiel päť minút pred koncom riadneho hracieho času. "Stratili sme dva body. Bojovali sme a urobili sme dosť pre víťazstvo, z výsledku sme však mierne sklamaní. Vieme, že o celkové prvenstvo sa bude bojovať do záverečného kola. Som smutný, že sme nepridali druhý gól, lebo by nás upokojil. Neteší ma ani spôsob, akým sme inkasovali. Rozmýšľate, ako zastaviť Griezmanna, ale na nič neprichádzate. Treba uznať, že je skvelý futbalista," uviedol Zidane.