Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Barcu môžu v konečnom zúčtovaní mrzieť nepremenené šance

Na archívnej snímke z 24. mája 2014 hráči Realu Madrid zdvíhajú nad hlavy trénera Carla Ancelottiho po výhre proti Atleticu Madrid vo finále Ligy majstrov v portugalskej metropole Lisabon 24. mája 2014. Foto: TASR/AP

Futbalisti FC Barcelona sa zásluhou víťazstva 2:1 v nedeľňajšom El Clasicu nad Realom Madrid dostali na čelo súťaže do štvorbodového náskoku.

Barcelona 23. marca (TASR) - Futbalisti FC Barcelona sa zásluhou víťazstva 2:1 v nedeľňajšom El Clasicu nad Realom Madrid dostali na čelo súťaže do štvorbodového náskoku, ale v konečnom zúčtovaní ich môžu mrzieť viaceré nevyužité šance. Do záveru aktuálnej sezóny Primera Division zostáva desať duelov a pokiaľ sa "bielemu baletu" podarí dohnať neveľkú stratu na Kataláncov, rozhodne o titule v prospech Realu lepšie skóre zo vzájomných zápasov.

Madridčania totiž v októbri na domácom trávniku zdolali Barcu 3:1. V najvyššej španielskej súťaži pri rovnosti bodov nerozhoduje celkové skóre, ale pomer strelených a inkasovaných gólov vo vzájomných dueloch. Môže sa tak zopakovať situácia z ročníka 2006/07, kedy Real získal titul aj napriek tomu, že pri rovnosti bodov zaznamenal o 12 gólov menej a inkasoval o sedem presných zásahov viac ako Barcelona.

Túto štatistiku si po nedeľňajšom zápase uvedomoval aj kouč Kataláncov Luis Enrique. "Samozrejme, že som s víťazstvom veľmi spokojný. Avšak veľká škoda, že sme nestrelili viac gólov. Tie nám môžu v závere sezóny chýbať. Na to však myslieť nebudeme. Máme štvorbodový náskok a pokiaľ budeme víťaziť, nemusíme sa pozerať na nikoho iného, len sami na seba. Odohrali sme výborné stretnutie a po zásluhe triumfovali," nechal sa počuť barcelonský tréner.

Víťazný gól zaznamenal 11 minút po polčasovej prestávke Luis Suarez. Uruguajský útočník sa prezentoval súborom elitných individuálnych schopností, keď si jedným dotykom ideálne spracoval loptu a prízemnou strelou do pravého rohu prekonal Ikera Casillasa v bráne "bieleho baletu". Suarez mal z gólu veľkú radosť, ale po stretnutí pripomenul, že on a ani jeho spoluhráči nesmú zaspať na vavrínoch. "Do záveru sezóny zostáva ešte veľa zápasov a my vieme, že vyhrať ligu bude veľmi náročné. V každom ďalšom stretnutí bez ohľadu na súpera musíme hrať na maximum, ani na sekundu nerelaxovať. Real a ďalšie tímy budú čakať na naše zaváhanie a to nesmieme pripustiť," vyjadril sa Suarez.

Real doplatil aj na fakt, že v závere prvého polčasu po vyrovnaní z kopačky Cristiana Ronalda nepridal aj ďalšie góly. Pravda, poškodili ho aj rozhodcovia, ktorí neuznali regulárny presný zásah Garetha Balea. Následne mohol opäť skórovať Ronaldo, neujala sa ani príležitosť Toniho Kroosa. Po zmene strán už súhra Realu prestala fungovať. Ronaldo sa z ihriska akoby vytratil, vidieť vôbec nebolo ani nevýrazného Balea. "Neboli sme trpezliví pri zakončení a to nás stálo víťazstvo. Mali sme príliš veľký počet nakopávaných lôpt, čo vôbec nebolo efektívne. Hodinu sme hrali veľmi dobre, záverečných 30 minút už nie," hodnotil výkon svojich zverencov tréner Realu Carlo Ancelotti.

V emóciami nabitom druhom polčase rozdal hlavný rozhodca Antonio Mateu viacero žltých kariet. V domácom drese napomenul Javiera Mascherana, Andresa Iniestu i Daniho Alvesa, za hostí videli žltú kartu Daniel Carvajal, Luka Modrič a Isco. Na oboch stranách boli vidieť fauly a viaceré filmovania. "Myslím, že je to úplne normálne. Oba tímy chceli vyhrať, každý hráč dal do zápasu srdce. Emócie lietali vzduchom, ale celkovo to bol zápas odohraný v pravidlách fair-play," dodal Ancelotti.