Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Beckham si začína plniť sen o vlastnom klube v zámorskej MLS

Bývalý anglický futbalista David Beckham prichádza s futbalovou loptou na konferenciu o rozšírení zámorskej Major League Soccer (MLS) o nový klub Foto: TASR/AP

V najbližšom čase však musí zohnať investorov, aby mohol dotiahnuť svoje plány do úspešného konca.

Miami 5. februára (TASR) - Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham si môže začať plniť sen o založení klubu v zámorskej Major League Soccer (MLS).

Už dávnejšie totiž avizoval, že má záujem rozšíriť zámorskú ligu o tím z Miami a vedenie MLS mu predbežne udelilo povolenie na vstup do súťaže. Dohoda však bude dokončená až po tom, čo zaistí plán financovania a miesto pre nový štadión.

"Toto je naozaj skvelé a tešíme sa, že niečo takéto môžeme priniesť do Miami," cituje agentúra AP bývalú hviezdu Manchestru United, Realu Madrid, Los Angeles Galaxy a Paríža St. Germain.

V najbližšom čase však musí zohnať investorov, aby mohol dotiahnuť svoje plány do úspešného konca. Pomôcť by mu mal aj basketbalista LeBron James, ktorý oblieka dres miestneho klubu a s Beckhamom už absolvoval v predošlom čase niekoľko rozhovorov. "Pracovali sme naozaj dlho, aby sme sa dostali až sem. Chceme vybudovať klub, ktorý tu bude pre ľudí," dodal Beckham.

Nápad sa pozdáva aj komisárovi MLS Donovi Garberovi. "Toto je historický deň pre futbal v Amerike," uviedol.