Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Švajčiar Behrami skončil v reprezentácii z politických dôvodov

Valon Behrami (v žltom). Foto: TASR/AP

Švajčiarsky futbalový zväz Behramiho slová odmietol. Reprezentačný tréner Petkovič sa bráni, že viacerým skúseným hráčom tímu iba oznámil svoj plán dať šancu mladším adeptom na najcennejší dres.

Ženeva 7. augusta (TASR) - Švajčiarsky futbalista Valon Behrami vyhlásil, že musel skončiť v národnom tíme z politických dôvodov. Problémom údajne bola kontroverzná diskusia o hráčoch so zahraničnými koreňmi vo švajčiarskej reprezentácii. Kouč Vladimir Petkovič ale vzápätí poprel, že stredopoliara v tíme nechce.

"Moja reprezentačná kariéra sa skončila," napísal 33-ročný Behrami v pondelok neskoro večer na sociálnu sieť. V rozhovore pre stanicu RSI potom uviedol, že to bolo politické rozhodnutie, pretože podporoval ďalších reprezentantov s iným ako švajčiarskym pôvodom. Vysoký funkcionár Švajčiarskeho futbalového zväzu predtým údajne spochybnil lojalitu týchto hráčov. Spory odštartovali po MS v Rusku, kde traja Švajčiari inkasovali pokuty za albánske nacionalistické gestá v dueli so Srbskom.

Švajčiarsky zväz Behramiho slová odmietol. Reprezentačný tréner Petkovič sa bráni, že viacerým skúseným hráčom tímu iba oznámil svoj plán dať šancu mladším adeptom na najcennejší dres v blížiacich sa dueloch Ligy národov proti Islandu a Belgicku a v príprave proti Anglicku a Kataru. "Kontaktoval som niekoľko hráčov, ale neurobil som žiadne konečné rozhodnutie," tvrdí Petkovič podľa agentúry DPA.