Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Hamšík si vychutnal Slovan, strelil víťazný gól a na ďalší prihral

Hráč SSC Neapol Marek Hamšík (uprostred) sa raduje z gólu v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a talianskym SSC Neapol. Foto: TASR/Michal Svítok
Hráč SSC Neapol Marek Hamšík (druhý sprava) sa raduje z gólu v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a talianskym SSC Neapol. Z gólu sa radujú spoluhráči Jonathan De Guzmán (6), Duván Zapata (91) a Christian Maggio. Foto: TASR/Michal Svítok

Hostí do vedenia dostal v 35. minúte slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík.

Bratislava 2. októbra (TASR/Teraz.sk) - Slovák Marek Hamšík a Argentínčan Gonzalo Higuaín boli strojcami víťazstva nad Slovanom Bratislava v 2. kole EL UEFA. Futbalisti slovenského šampióna prehrali v I-skupine s talianskym SSC Neapol 0:2. Zverenci trénera Františka Straku sa v EL najbližšie opäť pred domácim publikom predstavia 23. októbra proti rivalovi Sparte Praha.

Slovan prehral v pohárovej Európe doma po piatich zápasoch. O cennom víťazstve hostí rozhodli hlavičky Mareka Hamšíka v prvom polčase a striedajúceho Gonzala Higuaina v druhom dejstve. V I-skupine má Slovan na konte po debakli 0:5 v Berne v 1. kole nula bodov. Zverenci Španiela Rafaela Beniteza z Neapola majú naopak po dvoch výhrach plný počet šesť bodov.



I-skupina EL 2014/2015, 2. kolo:

Slovan Bratislava - SSC Neapol 0:2 (0:1)



Góly: 35. Hamšík, 74. Higuain, ŽK: Kubík, Rozhodovali: Strahonja - Premužaj, Krmar (všetci Chorv.), 10.783 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan Bratislava:
Perniš - Čikoš, Niňaj, Gorosito, Jablonský - Grendel (46. Milinkovič), Lásik (81. Kolčák) - Kubík (71. Žofčák), Halenár, Peltier - Soumah

SSC Neapol: Cabral - Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam - David Lopez, Inler - De Guzman (63. Callejon), Hamšík (80. Mesto), Mertens - Zapata (73. Higuain)





1. polčas

Prvá štvrťhodina priniesla na nie celkom zaplnených Pasienkoch taktické šachy. Ani jeden zo súperov sa nikam nehnal, ani tempo nebolo extrémne vysoké. Slovan mal jednu zblokovanú strelu, prvú strelu, no mimo brány, vyslal až kapitán hostí Hamšík v 17. minúte. O dve minútky už strieľal De Guzman nebezpečnejšie, ale obrana odvrátila, rovnako ako v 20. minúte po Hamšíkovej peknej prihrávke na Zapatu, ktorého strelu z uhla Perniš vyrazil na roh. Neapol mal územnú prevahu, domáci boli organizovaní vzadu, šance sa nerodili. V 27. minúte strelu De Guzmana domáci zablokovali, v 30. minúte to skúsil z otočky Hamšík, Perniš ale bol na mieste. V 35. minúte však už hostia udreli, na dlhý nákop najvyššie naskočil Hamšík, a keďže Perniš pri vybehnutí chyboval, hostia po hlavičke kapitána SSC viedli 1:0. V 40. minúte ešte po opäť dobrej Hamšíkovej prihrávke zakončoval De Guzman, no skóre sa nemenilo.

Foto: TASR/Michal Svítok


2. polčas

Ani druhý polčas veľký obrat v obraze hry nepriniesol. V 57. minúte rozhodcovia po ofsajde neuznali Slovanu gól, no v 58. minúte mohlo byť vyrovnané. To ale striedajúci Milinkovič nepremenil po peknom centri Halenára veľkú šancu, keď hlavičkoval tesne mimo. V 63. minúte trafil hosťujúci Mertens hornú žrď Pernišovej brány, ale stav sa nemenil. Domáci sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, no nedarilo sa im vypracovať si šancu a Neapol čakal na brejky. V 70. minúte to opäť skúsil Milinkovič, strelou k pravej žrdi poriadne natiahol Cabrala, ten ale vyrazil. V 73. minúte prišiel na ihrisko hviezdny Higuain a o minútu už výbornou hlavičkou po ešte lepšom centri Hamšíka zvýšil vedenie hostí prvým dotykom s loptou na 2:0. V 77. minúte mohol znížiť opäť Milinkovič, dostal sa k lopte tesne pred Cabralom, ale prestrelil opustenú bránu. Slovanu nebolo dopriate, o tri minúty trafil Milinkovič z priameho kopu brvno, a o pár okamihov neodpískal rozhodca domácim ani penaltu po zákroku na Jablonského. V závere hostia kontrolovali hru a napokon úplne zaslúžene triumfovali.

Tréner Slovana Bratislava František Straka v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a talianskym SSC Neapol.
Foto: TASR/Michal Svítok


Hlasy po zápase

František Straka, tréner Slovana: "Aj keď sme prehrali, myslím, že sme odovzdali maximum. Chceli sme hrať na nulu vzadu čo najdlhšie. Neapol nám ale ukázal, že je to extratrieda. Druhý polčas sme sa zdvihli, prišiel Marko Milinkovič a bolo to poznať. Škoda, že Marko tam nedal svoje šance. Mohol byť iný výsledok. Ale to je len keby. Potom prišiel druhý gól, hoci som hráčom kričal, aby si na Higuaina dali pozor. Myslím, že sa dá povedať, že náš výkon bol oproti iným zápasom lepší. Ak by sme takto hrali aj v predchádzajúcich dueloch, boli by sme niekde inde. Sila súpera je veľká. Ak by sme hrali harakiri, asi by sme skončili horšie. Chceli sme zavrieť stred. Obrovský rozdiel je ten, že oni hrali pod stresom futbal, vedeli si nahrať a my sme odkopávali loptu. My sme sa sústredili na to, ako neurobiť chybu. A to je ten diametrálny rozdiel medzi hráčmi oboch klubov."

Dušan Perniš, brankár Slovana (zdroj: RTVS): "Dali sme do toho to, čo sme sľúbili. Ak chcú ľudia nadávať, nech nadávajú na mňa za ten prvý gól. Marek Hamšík v podstate rozhodol o zápase, Neapol je momentálne o ňom. Mali sme šance, z priameho kopu sme nastrelili aj brvno. S takýmto súperom sa dá vyhrať, nie vyhrávať."

Rafael Benitez, tréner SSC Neapol: "Som spokojný s ďalšou výhrou v skupine. Výsledok nie je zásluhou jednotlivcov, ale celého tímu. Zápas sa mi páčil, hrali sme uvoľnene a moji hráči si opäť získali dôveru. Dúfam, že takto podobne budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch."



Fotogaléria zo zápasu