Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Brankár Lukáš Hroššo: Aj Český pohár je pre nás veľké lákadlo

Trenčan David Depetris (vpravo) v súboji s Nitrančanom Lukášom Hroššom, archívne foto Foto: TASR/ Peter Kapusta

Podľa informácie na webe jeho zastupiteľskej agentúry Football Service Agency s nitrianskym odchovancom v bráne získal Slovan v uplynulých šiestich zápasoch Synot ligy až 11 bodov.

Liberec 27. apríla (TASR) - Slovenský futbalový brankár Lukáš Hroššo výrazne pomáha dobrými výkonmi v záchranárskej misii jeho Slovanu Liberec. Podľa informácie na webe jeho zastupiteľskej agentúry Football Service Agency s nitrianskym odchovancom v bráne získal Slovan v uplynulých šiestich zápasoch Synot ligy až 11 bodov.

Po minulotýždňovej výhre 2:1 nad favorizovanou Spartou bol slovenský brankár dokonca v ideálnej zostave kola a rovnako spoľahlivý výkon podal aj na pôde Slovácka, kde Liberec opäť zvíťazil - tentoraz 3:2. "Bol to zápas ako na hojdačke, s obrovským množstvom šancí. Podaril sa nám úvod, dostali sme sa do vedenia, no súper nás zakaždým dotiahol. Nakoniec rozhodla naša obrovská túžba po víťazstve, makali sme úplne do konca a nezlomilo nás ani to, že sme dohrávali s desiatimi," povedal Hroššo, ktorý v Uherskom Hradišti predviedol niekoľko skvelých zákrokov. "Ideme od zápasu k zápasu a zaujíma nás vždy len najbližší súper. Konečne sme sa výsledkovo chytili, máme úspešnú šnúru a všetci pevne veríme, že ju ešte potiahneme. Nič nemáme vyhraté, v lige budeme makať do konca a ešte je tu aj semifinále pohára, čo je pre nás takisto veľké lákadlo," dodal 28-ročný futbalista, ktorého tím preskočil v tabuľke už aj Slaviu Praha a s 26 bodmi mu päť kôl pred koncom Synot ligy patrí 13. priečka.

Liberec stále bojuje o miestenku do Európy. V semifinále Českého pohára, ktoré sa hrá na dva zápasy, si to Slovan rozdá s Teplicami. Druhú dvojicu tvorí Jablonec s Mladou Boleslavou.