Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Bratislava bude dejiskom 42. kongresu UEFA

UEFA Foto: TASR/AP

Kongres UEFA je podujatie s vyše 400 ľuďmi, agenda je náročná na prípravu.


Helsinki 5. apríla (TASR) - V poradí 42. riadny kongres Európskej futbalovej únie (UEFA) sa uskutoční 27. februára 2018 v Bratislave. Na záver stredajšieho rokovania v Helsinkách to uviedol prezident UEFA Alexander Čeferin. Na 41. kongrese vo fínskej metropole sa zúčastnil aj generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Jozef Kliment.

"Celý kongres bol veľmi pokojný, bez akýchkoľvek konfliktných bodov. Aj zmeny, týkajúce sa úprav stanov, teda vekový limit pre špičkových funkcionárov či počet mandátov členov výkonného výboru, rovnako ako ekonomické témy a organizačné posuny boli schválené veľkou väčšinou delegátov,"
povedal na margo diania v Helsinkách pre stránku futbalsfz.sk Kliment.

Na margo budúcoročného kongresu v Bratislave uviedol. "Je to skorší termín, ako bývalo zvykom, súvisí to so schvaľovaním rozpočtu UEFA. Pre nás, ako usporiadateľa, sa však nič podstatné nemení. Už teraz v Helsinkách sme mali dvoch organizačných pracovníkov-pozorovateľov, ktorí priamo sledovali záverečnú prípravu podujatia a jeho priebeh. V lete prídu zas zástupcovia UEFA na obhliadku priestorov na pracovnú i reprezentačnú časť kongresu, vhodných hotelov, prípravu logistiky. Kongres UEFA je podujatie s vyše 400 ľuďmi, agenda je teda značne náročná na dokonalú prípravu,“ vysvetlil generálny sekretár SFZ.