Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

VIDEO: Futbalisti Chelsea urobili dôležitý krok na ceste k titulu

Hráči Chelsea oslavujú úvodný gól Edena Hazarda (tretí sprava) do bránky Manchesteru City vo futbalovom zápase Premier League Chelsea Londýn - Manchester City na štadióne v Londýne 5. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Kouč Citizens Pep Guardiola po prvý raz v ligovej sezóne prehral so svojimi zverencami oba zápasy s rovnakým súperom.

Londýn 6. apríla (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea urobili dôležitý krok na ceste k titulu. V šlágri 31. kola anglickej Premier League zdolali vďaka dvom gólom Belgičana Edena Hazarda Manchester City 2:1 a na čele tabuľky si udržali sedembodový náskok pred Tottenhamom Hotspur. Tréner "The Blues" Antonio Conte však tvrdí, že ešte o ničom nie je rozhodnuté.

"Musíme si to uhrať sami a získať ešte 18 bodov. Tottenham totiž má na to, aby vyhral všetky zostávajúce zápasy. Prežívame skvelú sezónu, no cesta k titulu je ešte ďaleká. Cením si, že po prehre s Crystal Palace sme sa dokázali pozviechať a proti Manchestru City sme podali veľmi dobrý výkon. Uspeli sme v konfrontácii s kvalitným tímom, ktorého hra má myšlienku," povedal taliansky kouč.



Hazard svojim výkonom opäť zatienil španielskeho útočníka Diega Costu. "Eden hrá veľmi dobre a jeho zanietenie pre futbal i pre celý klub je obdivuhodné. Nie náhodou získal cenu pre najužitočnejšieho hráča anglickej Ligy. Pevne verím, že v zostávajúcich ôsmich zápasoch sezóny bude pokračovať v nastúpenom trende. Jeho góly budeme veľmi potrebovať," dodal Conte.

Belgický krídelník mal po cennom triumfe veľkú radosť. "Je to obrovské víťazstvo. Možno sme nehrali najkrajší futbal, no dôležité je, že sme získali tri body. Sme blízko k zisku titulu, posledné kroky však bývajú vždy najťažšie." Kouč Citizens Pep Guardiola po prvý raz v ligovej sezóne prehral so svojimi zverencami oba zápasy s rovnakým súperom.

Tottenham ešte v 87. minúte prehrával na pôde Swansea 0:1, vo vďaka skvelému záveru napokon triumfoval 3:1. "Záver zápasu bol naozaj bláznivý. Dlhé minúty sme márne dobýjali súperovu bránku a zrazu to tam začalo padať. Bola to odmena za to, že sme neustále tlačili a vytvárali si šance. Hráči ukázali veľký charakter," pochvaľoval si tréner "kohútov" Mauricio Pochettino.