Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Chorvátska federácia sa už nebude vyjadrovať k Vidovmu odkazu

Hráč Domagoj Vida, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Multimediálnym odkazom sa zaoberala disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá Vidovi udelila varovanie.

Moskva 8. júla (TASR) - Chorvátska futbalová federácia (HNS) sa už nebude vyjadrovať k odkazu Domagoja Vidu, ktorý po sobotňajšom štvrťfinálovom víťazstve na MS nad domácim Ruskom v krátkom videu pozdravil Ukrajinu.

Povedal to funkcionár HNS na tlačovej konferencii s trénerom semifinalistov MS Zlatkom Daličom s tým, že novinárov odkázal na oficiálne stanovisko federácie. V ňom HNS vyzvalo Vidu a šéfa tímu Ognjena Vukojeviča, aby sa zdržali akýchkoľvek vyhlásení, ktoré by mohli byť interpretované politicky.

"Sláva Ukrajine", povedal 29-ročný strelec chorvátskeho gólu v predĺžení, ktorý štyri roky pôsobil v Dyname Kyjev. Bývalý chorvátsky reprezentant Vukojevič v tom istom videopozdrave dodal: "Toto víťazstvo je pre fanúšikov Dynama a Ukrajiny."

Multimediálnym odkazom sa zaoberala disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá Vidovi udelila varovanie. "Toto nemá nič spoločné s politikou. Mám v Kyjeve a na Ukrajine stále veľa priateľov. Nemali sme v úmysle niekoho uraziť," povedal Vida pre ruský športový portál sports.ru.

Vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou sú vyhrotené od anexie Krymu v roku 2014. Informovala agentúra dpa.