Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Costa dostáva v Brazílii jasne najavo, čo urobil

Španielsky futbalový útočník Diego Costa počas tréningu. Foto: TASR/AP

Malá skupina brazílskych fanúšikov vyliezla na strechy priľahlých domov a zakričali slovo zradca vždy, keď sa Costa dotkol lopty.

Curitiba 12. júna (TASR) - Naturalizovaného španielskeho futbalového reprezentanta Diega Costu nečaká rozhodne na majstrovstvách sveta v rodnej Brazílii prechádzka ružovým sadom. To napokon pocítil kanonier Atletica Madrid už na tréningu v Salvadore, kde na neho skupina brazílskych fanúšikov kričala "Ty zradca".

Španieli trénovali v stredu za zatvorenými dverami v Curitibe a potom sa presunuli do Salvadoru, kde v piatok odohrajú svoj úvodný zápas na svetovom šampionáte proti Holandsku.



Malá skupina brazílskych fanúšikov však vyliezla na strechy priľahlých domov a zakričali slovo zradca vždy, keď sa Costa dotkol lopty. Väčšinu času to ignoroval, hoci v jednom momente sa otočil na svojich kritikov a zjavne ho ich prítomnosť nahnevala, no nič nepovedal.

Costa sa rozhodol reprezentovať Španielsko, pretože podľa jeho slov ho vôbec nekontaktoval tréner Brazílie Luiz Felipe Scolari. Týmto rozhodnutí prirodzene nahneval svojich rodných krajanov v hostiteľskej krajine.

V tejto oslnivej sezóne sa výraznou mierou podieľal na tom, že Atletico Madrid získalo španielsky titul a prehralo až vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid po predĺžení.