Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Di Biagio nominoval na duel so slovenskou futbalovou 21 svoju zostavu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Di Biagio očakáva proti Slovákom náročný dvojzápas.

Rím 2. októbra (TASR) - Tréner talianskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Gigi di Biagio zaradil do nominácie na baráž o postup na ME proti Slovensku štyroch hráčov Cagliari. Jediným legionárom v 24-člennom výbere je útočník Marcello Trotta z anglického Fulhamu. Úvodný zápas je na programe v piatok 10. októbra o 17.00 h na štadióne Vionu v Zlatých Moravciach, odveta v utorok 14. októbra o 16.00 v Reggio Emilia.

Di Biagio očakáva proti Slovákom náročný dvojzápas. "Ak si niekto myslí, že nás čaká prechádzka ružovým sadom, môže sa radšej posadiť na tribúnu. Videli sme viaceré zápasy Slovákov na videu a ide o kvalitný tím. Dokážu behať celých 90 minút a nedajú súperovi dýchať. Nečaká nás nič ľahké, verím, však, že aj vďaka našim fanúšikom sa nám podarí prekonať túto prekážku. Naším jednoznačným cieľom je postúpiť na ME, kde sa chceme kvalifikovať na olympijský turnaj do Ria de Janeiro," povedal Di Biagio pre talianske médiá.



Nominácia talianskej 21-ky na baráž proti Slovensku:

brankári: Francesco Bardi (Chievo Verona), Alessio Cragno (Cagliari), Nicola Leali (Cesena)

obrancovia: Luca Antei (Sassuolo), Matteo Bianchetti (Empoli), Cristiano Biraghi (Chievo Verona), Edoardo Goldaniga (Perugia), Nicola Murru (Cagliari), Alessio Romagnoli (Sampdoria Janov), Stefano Sabelli (Bari), Davide Zappacosta (Atalanta Bergamo)

stredopoliari: Daniele Baselli (Atalanta), Cristian Battocchio (Virtus Entella), Marco Benassi (Torino), Lorenzo Crisetig (Cagliari), Jacobo Dezi (Crotone), Salvatore Molina (Atalanta), Stefano Sturaro (FC Janov), Federico Viviani (Latina)

útočníci: Andrea Belotti (Palermo), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Samuele Longo (Cagliari), Marcello Trotta (FC Fulham)