Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Druholigový MFK Skalica opustila až šestica hráčov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V piatok podpísala rozviazanie zmluvy aj dlhoročná opora MFK Skalica a odchovanec klubu Michal Jakubek.

Skalica 29. decembra (TASR) – Druholigový futbalový klub MFK Skalica, ktorému patrí po jesennej časti tretie miesto, opustila v decembri až šestica hráčov. Už začiatkom mesiaca odišla z klubu trojica Adam Jamrich, Jozef Sombat a Jozef Dolný.

V piatok (28.12.) podpísala rozviazanie zmluvy aj dlhoročná opora MFK Skalica a odchovanec klubu Michal Jakubek. "S klubom som sa dohodol na ukončení zmluvy. Veľmi ma mrzí, že sa to skončilo takto po toľkých rokoch, čo som tu zažil. No život je taký. Mám rodinu a teraz budem pozerať na ňu, aby bola spokojná. Sklamali ma nejaké veci v Skalici, ktoré nechcem rozoberať. Každopádne, život ide ďalej a uvidíme čo prinesie,“ uviedol pre TASR 28-ročný Jakubek.

V Skalici skončil aj stabilný hráč základnej zostavy Záhorákov Ladislav Szőcs: "Poviem úprimne, po tých debatách s trénerom Jozefom Dojčanom na konci sezóny som to vôbec nečakal. Ani nenaznačoval, ani raz nezavolal. Myslel som si, že keď raz som 'ikona skalického futbalu', ako sa o mne vyjadril, tak jedno stretnutie, smsku alebo aspoň telefonát si od neho zaslúžim. Nestalo sa tak a už to nechcem ďalej rozoberať,“ potvrdil ukončenie zmluvy pre TASR stopér, ktorý počas pôsobenia v Skalici strelil sedem gólov.

Okrem nich zmluvu ukončil aj Patrik Abrahám, ktorý len na jeseň prišiel na Záhorie z fortunaligovej Nitry. V jesennej časti vynechal jediné stretnutie a dal tri góly.

Klub už ohlásil aj prvú posilu. Stal sa ňou Marek Frimmel z FK Pohronie. Skaličania sú predbežne dohodnutí aj s 19-ročným Martinom Kovaľom z MŠK Žilina, ktorý by mal na Záhorie prísť na polročné hosťovanie.