Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Dúbravka bude mať nového trénera, Benitez v Newcastli končí

Rafael Benitez, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Rafael Benitez po troch rokoch opustí lavičku klubu anglickej Premier League.

Londýn 24. júna (TASR) - Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka bude mať v Newcastli United nového trénera. Rafael Benitez totiž po troch rokoch opustí lavičku klubu anglickej Premier League. Kontrakt mu vyprší 30. júna a s vedením "Magpies" sa nedohodol na jeho predĺžení. Informovala o tom agentúra AFP.

Benitezovi sa podarilo stabilizovať tím a v uplynulých dvoch sezónach obsadil Newcastle pod jeho vedením 10. resp. 13. miesto. Španielsky kouč sa však viackrát vyjadril, že zo strany majiteľa klubu Mikea Ashleyho necíti dostatočnú podporu. "Urobili sme maximum pre to, aby sme sa s Rafom Benitezom dohodli na novom kontrakte, rokovania však nepriniesli úspech," uvádza sa v stanovisku Newcastlu.

Podľa anglických médií by Benitez mohol zamieriť na lavičku čínskeho klubu Ta-lien I-fang, ktorého dres oblieka aj Dúbravkov spoluhráč zo slovenskej reprezentácie Marek Hamšík. Číňania údajne ponúkajú Benitezovi ročný kontrakt v hodnote 12 miliónov dolárov. Španiel trénoval Hamšíka počas pôsobenia v SSC Neapol.