Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Slavia nevyužila prevahu proti FC Kodaň

Hráči Dame N'Doye (vpravo) a Ján Greguš (vľavo) z FC Kodaň a hráč Ibrahim-Benjamin Traore zo Slavie Praha počas zápasu 4. kola C-skupiny Európskej ligy Slavia Praha - FC Kodaň 8. novembra 2018 v Prahe. Foto: TASR/AP

Tréner hostí Stale Solbakken bol spokojný s defenzívnym výkonom svojho tímu.

Praha 9. novembra (TASR) - Súboj slovenských futbalových reprezentantov v zápase 4. kola C-skupiny Európskej ligy medzi Slaviou Praha a FC Kodaň sa skončil bez gólov. Na domácej strane absolvoval celý duel najaktívnejší hráč stretnutia Miroslav Stoch, v drese hostí boli počas 90 minút na ihrisku Denis Vavro i Ján Greguš.

Zverenci Jindřicha Trpišovského mali viacero sľubných streleckých pokusov. Najmä Stoch sa snažil strhnúť víťazstvo na domácu stranu, dánsky brankár Stephan Andersen však zneškodnil jeho tri dobré strely. Hostia sa prakticky k ničomu nedostali, bránku Ondřeja Kolářa neohrozili ani raz.

V bojovnom dueli plnom osobných súbojov nepadol gól a "zošívaní" figurujú pred poslednými dvoma zápasmi v skupine so siedmimi bodmi na druhom mieste, na vedúci Zenit Petrohrad strácajú jeden bod. Kodaň na tretej priečke nazbierala päť bodov.

"Dáni hrali tak, ako sme čakali. Nakopávali loptu dopredu, tam o ňu bojovali a chceli sa dostať do šance. Máme však výbornú obranu a k ničomu sme ich nepustili. Myslím si, že sme blízko k postupu zo skupiny. Keď v nasledujúcom zápase Kodaň nezaboduje v Petrohrade a my neprehráme v Bordeaux, tak to bude jasné. Verím, že vo Francúzsku vyhráme a budeme oslavovať," citoval portál idnes.cz Kolářa, ktorý vychytal tretie čisté konto vo štvrtom zápase skupinovej fázy tohtosezónnej EL.

Tréner hostí Stale Solbakken bol spokojný s defenzívnym výkonom svojho tímu. "Je dôležité, že sme zostali v hre o postup. V obrane sme hrali veľmi dobre. Slavia si v zápasoch proti Bordeaux a Zenitu Petrohrad utvorila veľa šancí, proti nám v dvojzápase iba minimum a to je pre nás úspech," vyhlásil Solbakken podľa portálu bold.dk.