Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Exšéf nemeckého futbalu považuje obvinenia z korupcie za absurdné

Theo Zwanziger, archívne foto Foto: TASR/AP

Theo Zwanziger tak prezentoval v utorok svoj pohľad na korupčnú aféru týkajúcu sa pridelenia MS 2006 Nemecku.

Diez 13. augusta (TASR) - Bývalý prezident nemeckého futbalového zväzu DFB Theo Zwanziger prezentoval v utorok svoj pohľad na korupčnú aféru týkajúcu sa pridelenia MS 2006 Nemecku.

"Orgány činné v trestnom konaní zlyhali. Nemecké aj švajčiarske. Je to škandál," cituje slová bývalého funkcionára agentúra dpa.

Žalobu švajčiarskej prokuratúry, ktorá viní bývalých funkcionárov DFB Horsta R. Schmidta a Wolfganga Niersbacha a bývalého generálneho sekretára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Ursa Linsiho z podvodu, komentoval Zwanziger slovami: "Som presvedčený, že obvinenia z krátenia dane a podvodu sú neopodstatnené a k potrestaniu nepríde. Celé je to právne postavené na vratkých nohách."

Štvorica mala údajne zavádzať členov dozornej rady Organizačného výboru MS o účele platby vo výške približne 6,7 miliónov eur. Obžalovaní požiadali organizátorský výbor o sumu s tvrdením, že prostriedky sú na galavečer, k udalosti však nikdy neprišlo. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že peniaze použili na splatenie osobnej pôžičky šéfa Organizačného výboru šampionátu Franza Beckenbauera.