Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kapitán Faerských ostrovov pôjde namiesto zápasu do väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Práve v tomto týždni totiž Frodi Benjaminsen štartuje svoju kariéru ako väzenský dozorca.

Torshavn 24. marca (TASR) - Kapitán futbalovej reprezentácie Faerských ostrovov Frodi Benjaminsen v nedeľu nenastúpi v kvalifikačnom dueli EURO 2016 na pôde Rumunska, pretože bude vo väzení. Práve v tomto týždni totiž štartuje svoju kariéru ako väzenský dozorca.

"Na toto zamestnanie sa pripravoval už veľmi dlho, prešiel extenzívnym tréningovým programom a jednoducho nemôže vynechať prvé dni v práci," vysvetlil dôvod jeho absencie pre agentúru Reuters zastupujúci generálny sekretár futbalového zväzu Faerských ostrovov Kristin Dam Ziska. "Nie je to pre nás nič nezvyčajné, pretože všetci hráči z domácej súťaže sú amatéri alebo poloprofesionáli. Všetci majú okrem futbalu aj iné zamestnanie."

Tridsaťsedemročný stredopoliar domáceho celku HB Torshavn Benjaminsen je najskúsenejším reprezentantom Faerských ostrovov, na konte má od roku 1999 už 83 štartov v najcennejšom drese. "Pre nás je to veľká strata, pretože ďalší stredný záložník Hallur Hansson má trest a tak musí kouč Lars Olsen nájsť novú dvojicu do stredu poľa," dodal Dam Ziska.

Faerské ostrovy sa v novembri postarali v F-skupine kvalifikácie o veľkú senzáciu, keď v Aténach vyhrali nad Gréckom 1:0. Na čele skupiny je bez prehry s desiatimi bodmi Rumunsko, o bod zaostáva Severné Írsko. Faerské ostrovy sú piate so štyrmi bodmi.