Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Fanúšikovia Spartaka usporiadajú protestný sprievod mestom

Fanúšikovia tímu FC Spartak Trnava Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Pochod je protestom a vyjadrením nesúhlasu s rozhodnutím disciplinárnej komisie SFZ, ktorá za incident v B. Bystrici uložila klubu trest odohrania dvoch stretnutí bez prítomnosti divákov.

Trnava 28. februára (TASR) – Mesto Trnava vydalo na sobotu 1. marca a nasledujúcu sobotu 8. marca povolenie pre usporiadanie zhromaždenia fanúšikov futbalového klubu Spartak Trnava. Umožnilo sprievod fanúšikov z pešej zóny na Hlavnej ulici smerom na Trhovú, Paulínsku, Kollárovu a Halenársku ulicu s ukončením v amfiteátri. Stane sa tak kvôli tomu, že futbalové zápasy v týchto dňoch sa budú konať na štadióne Spartaka bez divákov. Fanúšikovia budú v amfiteátri sledovať futbalové zápasy s Nitrou a Dunajskou Stredou na veľkoplošnej obrazovke. Povolenia na pochod sa vzťahujú na čas od 13.00 do 17.00 h. Informovalo o tom mesto na svojom webe.

Pochod je protestom a vyjadrením nesúhlasu s rozhodnutím disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu, ktorá za incident v Banskej Bystrici uložila klubu trest odohrania dvoch stretnutí bez prítomnosti divákov. "Ide o protest proti uplatňovaniu princípu kolektívnej viny. Rozbiehame aj petíciu za stanovenie pravidiel na používanie pyrotechniky," uviedol sekretár fanklubu Štefan Horváth pre spartak.sk.

Disciplinárna komisia zväzu potrestala futbalový klub za nešportové správanie fanúšikov počas a po stretnutí v Banskej Bystrici.