Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Feyenoord od novej sezóny povedie Giovanni van Bronckhorst

Na snímke fanúšikovia Feyenoordu vyťahujú klubovú zástavu v hľadisku počas zápasu šesťnásťfinále Európskej ligy AS Rím - Feyenoord Rotterdam v Ríme 19. februára 2015. Foto: TASR/AP

Futbalistov Feyenoordu Rotterdam od budúcej sezóny povedie Giovanni van Bronckhorst. Bývalý holandský reprezentant vo funkcii hlavného trénera nahradí doterajšieho kouča Freda Ruttena.

Rotterdam 23. marca (TASR) - Futbalistov Feyenoordu Rotterdam od budúcej sezóny povedie Giovanni van Bronckhorst. Bývalý holandský reprezentant vo funkcii hlavného trénera nahradí doterajšieho kouča Freda Ruttena, ktorému v lete vyprší jednoročná zmluva.

Van Bronckhorst v aktuálnej sezóne pôsobí ako jeden z dvojice Ruttenových asistentov. Vedenie Feyenoordu pre agentúru AP potvrdilo, že 40-ročný bývalý obranca súhlasil s podmienkami dvojročného kontraktu.

Za klub z Rotterdamu odohral v rozmedzí rokov 1994 až 1998 viac ako 100 zápasov. Potom pôsobil v Glasgowe Rangers, Arsenale Londýn i FC Barcelona. V roku 2007 sa do Feyennordu vrátil a o tri sezóny neskôr tam ukončil hráčsku kariéru. Reprezentačný dres "oranjes" obliekol v 106 dueloch. Bol kapitán mužstva, ktoré na MS 2010 prehralo vo finále so Španielskom.