Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

ManCity trápia zranenia, zranení sú už aj Džeko a Kompany

Edin Džeko (uprostred) z Manchestru City. Foto: TASR/AP

Úradujúci anglický šampión prišiel cez víkend o ďalších dvoch kľúčových hráčov.

Londýn 14. decembra (TASR) - Krutú daň zaplatili futbalisti Manchestru City za víťazstvo v sobotňajšom zápase 16. kola Premier League na ihrisku Leicestru City. Úradujúci anglický šampión triumfoval 1:0, ale prišiel o ďalších dvoch kľúčových hráčov.

Najskôr sa počas predzápasovej rozvičky zranil útočník Edin Džeko, ktorý v základnej zostave zaskakuje za Sergia Agüera. Argentínsky kanonier si minulý týždeň poškodil väzy v ľavom kolene a čaká ho dvojmesačná pauza.

Duel nedohral ani kapitán City Vincent Kompany, belgický stopér si obnovil zranenie stehenného svalu. Namiesto Džeka musel tréner Manuel Pellegrini postaviť na hrot útoku iba 18-ročného Španiela Joseho Poza.

City čaká počas sviatkov náročný program, keď za 15 dní odohrá päť duelov. "Bez Džeka a Kompanyho budeme minimálne do konca roka, zranený je aj Agüero. Všetci traja majú svalové zranenie, musíme prísť na to, prečo sa tak stalo. Nechceme sa však na to vyhovárať, musíme sa sústrediť najmä na svoje výkony," dodal kouč Pellegrini.