Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Bournemouth sa môže tešiť na premiérovú účasť v Premier League

Premier League logo Foto: internet

V záverečnom 46. kole The Championship si Middlesbrough zmeria sily s Brightonom, Bournemouth cestuje na ihrisko Charltonu. Oba súboje sú na programe v sobotu 2. mája.

Londýn 28. apríla (TASR) - Anglický futbalový klub AFC Bournemouth si po 116 rokoch svojej existencie de facto vybojoval historicky premiérovú miestenku v nastávajúcej sezóne Premier League, informovala agentúra Reuters.

V pondelňajšom predposlednom 45. kole druhej najvyššej súťaže The Championship zvíťazili jeho hráči 3:0 nad Boltonom Wanderers. Pred posledným kolom má AFC Bournemouth na druhej priečke tabuľky trojbodový náskok pred tretím FC Middlesbrough, ktorý pravdepodobne čaká baráž. Už v sobotu si postup do Premier League vybojoval líder The Championship FC Watford, ktorý vedie ligu o bod pred Bournemouthom.

V prípade rovnosti bodov by o postupe z druhého miesta rozhodovalo skóre. Porovnanie Bournemouthu (skóre +50) a Middlesbroughu (+31) ukazuje, že by sa v sezónnej derniére museli zrodiť dva vysoko nepravdepodobné výsledky, ktoré by AFC ešte mohli obrať o postup.

"Je pred nami záverečný zápas, na ktorý sa musíme naplno skoncentrovať. Ale zrejme je nereálne, aby sme sa v ňom pripravili o postup. Tento klub bol pred šiestimi rokmi blízko krachu, ale zrazu sa všetko otočilo k lepšiemu a teraz stojíme na prahu úspechu, o ktorom sme všetci snívali," povedal kouč Bournemouthu Eddie Howe.