Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Myjava porazila Slovan na Pasienkoch 1:0

Na snímke vľavo Seydouba Soumah (Slovan) a vpravo Peter Šulek (Myjava) v 26. kole futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 12. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Pred stretnutím odovzdali Robertovi Vittekovi certifikát člena Klubu ligových kanonierov.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Z rýchleho protiútoku nevyužil v 7. minúte prvú gólovú príležitosť hostí Bílovský. Aj keď si Slovan vytvoril územnú prevahu, do ďalšej šance hostí sa dostal aj Kosík. V 21. minúte strelu Vitteka z otočky vyrazil na roh Belic. Takmer zhodná situácia sa udiala o 5 minút neskôr v podaní dvojice Pekár - Perniš. V 37. minúte po prečíslení domácej obrany a akcii dua Šulek - Pekár druhý z menovaných prízemnou krížnou strelou do ľavej časti brány prekonal Perniša.

Pred stretnutím odovzdali Robertovi Vittekovi certifikát člena Klubu ligových kanonierov. Špeciálnemu hosťovi stretnutia, bývalému hráčovi ŠK Slovana Bratislava a trojnásobnému majstrovi Slovenska, Argentínčanovi Fabiovi Nigrovi jeho bývalý tréner Dušan Gallis odovzdal dres Slovana a upomienkovú fotografiu z čias, keď získal majstrovský titul.

Hneď po zmene strán si Slovan vyčerpal všetky tri možné striedania hráčov. V 60. minúte nevyužil príležitosť na vyrovnanie Mészáros a v nadstavenom čase Gorosito. Tlak Slovana bol jalový, vyťažil z neho iba celkovo 8 rohových kopov.

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)
Gól:
37. Pekár. Rozhodoval: Leško, ŽK: Gorosito (Slovan), 1525 divákov.

Zostavy a striedania:
ŠK Slovan Bratislava:
Perniš – Vrablec (46. Halenár), Gorosito, Niňaj, Josimov – Žofčák - Peltier, Grendel (30.Bagi), Soumah, Milinkovič – Vittek (36. Mészáros)

Spartak Myjava:
Belic – Siva, Černáček, Častulín, Kumančík – Šulek (90.+3 Neoveský), Bílovský, Marček - Pekár, Daniel (89. Oršula)- Kosík (85. Urgela)




Hlasy po zápase
Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava:
"Musím Myjavu pochváliť za taktický výkon. Čakali sme, že bude hrať zo zabezpečenej obrany, že prehustí priestor. Ale počítali sme aj s tým, že si vytvoríme šance a tie aj premeníme. K futbalu patria aj prehry, ale nemožno ich bagatelizovať, musíme ich brať vážne. Z tejto prehry vyvodíme ďalšie dôsledky. No v prvom rade si hráči musia uvedomiť, že sú lídrom tabuľky a musia hrať doma inak. Dnes sme neukázali divákom nič."

Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "Každé mužstvo sa na každý najbližší zápas pripravuje čo najzodpovednejšie. My sme sa pripravovali s o to väčším motívom, že sme vedeli, že hráme proti lídrovi tabuľky a predpokladali sme, aký bude mať stretnutie priebeh. Chceli sme vychádzať predovšetkým zo zabezpečenej obrany s možnosťou rýchlych protiútokov, prípadne s využitím štandardných situácií. Nechceli sme dať šancu rýchlonohým hráčom súpera, pustiť ich do pokutového úzenmia a tam urobiť chybu. Tento taktický zámer sa nám daril. Aj preto, že u Slovana došlo k rýchlejšiemu striedaniu hráčov."

Spartak Trnava - MFK Košice 1:0

Košičania v Trnave prekvapili zložením základnej zostavy, keď na lavičke zostal brankár Tofiloski, ktorý na seba upozornil v 5. minúte. Za protesty videl aj ako hráč pripravený na striedanie žltú kartu. Následne o 4 minúty neskôr mali domáci výhodu priameho kopu a strela Procházku len tesne minula prvú žrď hosťujúcej brány. V 17. minúte unikla dvojica Vlasko - Vyskočil, no ich brejk sa skončil pádom druhého menovaného v šestnástke, po ktorom sa ale penalta nekopala. O dve minúty opäť Vlasko zo šestnástky tesne prestrelil košickú bránu. Trnavčania mali v priebehu prvého polčasu územnú prevahu, ale cez sústredenú obranu hostí sa do zakončenia nedostávali. V 32. minúte sa vysunul pred šestnástku s loptou stopér Spartaka Čarnota a jeho ďalekonosnú strelu brankár Ružinský s námahou vyrazil na roh. Po zahraní rohu vystrelil Chovanec a jeho tečovaná strela skončila za chrbtom prekvapeného Ružinského.

V druhom polčase sa domáci snažili pridať druhý gól. V poli mali viac z hry, no ich umenie sa končilo pred šestnástkou. V 56. minúte roztlieskal divákov Kuzma, keď jeho strelu z priameho kopu vytiahol brankár Ružinský spod brvna na roh. Štvrťhodinu pred koncom stretnutia mali Košičania veľkú príležitosť na vyrovnanie, keď striedajúci Kubík sa dostal cez Grabeža a Saba do šestnástky, ale Rusov jeho zakončenie v páde zneškodnil. O štyri minúty neskôr mali dobrú príležitosť na opačnej strane domáci, Mikovič prehodil brankára Ružinského, no lopta letela vedľa brány. Vzápätí nedal gól po peknej akcii opäť Mikovič a zadovku Grabeža kryl košický gólman. Na skóre sa už nič nezmenilo a domáci síce tesným, ale zaslúženým víťazstvom získali ďalšie tri body.

Spartak Trnava - MFK Košice 1:0 (1:0)
Gól:
32. Chovanec. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Grabež, Procházka - Tofiloski, Haskič, Kavka, Bašista, 2986 divákov

zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Čarnota, Ma. Tóth, Grabež - Sabo, Procházka, Kuzma, Chovanec (90. Kuračka) - Vlasko (81. Gašparík), Vyskočil (63. Mikovič)
MFK Košice: Ružinský - Kavka, Bašista, Ostojič - Huk - Mi. Tóth (83. Bukata), Skvašík (76. Pačinda), Urban, Djordjevič - Haskič, Gáll (70. Kubík)


Hlasy po zápase
Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava:
"Chlapci pred stretnutím pozitívne vnímali jarné výsledky Košíc a ich postup z deviateho na tretie miesto. Košičania aj v omladenej zostave dokázali, že majú dobré mužstvo. My máme stále problém hrať do plnej obrany, čo sa v zápase ukázalo. Dali sme v prvom polčase gól, ktorý rozhodol o výsledku a získali sme dôležité tri body."

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Do Trnavy sme prišli s obmenenou zostavou, šetrili sme hráčov na odvetu semifinále Slovenského pohára. Aj s omladeným kádrom sme hrali náš obvyklý systém. Trnavčania nám v prvom polčase robili problémy a inkasovali sme gól. V tom druhom sme chceli hrať dobre zo zabezpečenej obrany, vytvorili sme si dve stopercentné šance, a preto si myslím, že sme dnes stratili v Trnave bod."

FK Senica - AS Trenčín 2:1

Trenčania De Macedo Jairo (vľavo) a Peter Čögley (vpravo), Seničan Vitor Anselmo Gava (uprostred) v zápase 26. kola futbalovej Corgoň ligy FK Senica - AS Trenčín 12. apríla 2014 v Senici.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Seničania mali pred zápasom problém zložiť stredovú formáciu, keď v ich zostave absentovali Kóňa, Opiela aj Jirásek. Tréner Hapal dal preto šancu mladučkému, iba 16-ročnému mládežníckemu reprezentantovi Samuelovi Mrázovi. Loptu mali počas celého polčasu pod kontrolou Trenčania. Domáci hrali pozorne v obrane, z ktorej sa snažili vyrážať do protiútokov. Veľa streleckých pokusov však v 1. polčase vidieť nebolo a hra sa odohrávala prevažne v strede poľa. U domácich zaujala akcia Kalabišku v 16. minúte, ktorú zakončoval Irobiso do Volešákovho náručia. Trenčania mali dve možnosti, v 35. minúte Mišák peknou technickou strelou takmer trafil pravú šibenicu brány, lopta však letela o milimetre vedľa. O 5 minút po zbytočnej strate lopty obrancu Roberta sa dostal do zakončenia Mondek, ale jeho hlavičku Šulla výborne vyrazil, a tak sa polčas skončil bez gólov.

V 2. polčase boli Záhoráci lepším tímom, viac túžili po víťazstve a po bojovnom, zodpovednom výkone to nakoniec aj dosiahli. Do vedenia mohli ísť v 67. minúte. Po Kalabiškovej prihrávke nastrelil Piroska brvno a Irobisovu hlavičku do brány stečovala trenčianska obrana na rohový kop. O minútu neskôr mal obrovskú možnosť po krásnej Robertovej akcii Nigérijčan Irobiso, keď išiel sám na brankára. Preloboval ho, ale zároveň prestrelil aj bránu. Tlak domácich silnel a vyvrcholil v 79. minúte, keď Ďuriška fauloval v pokutovom území Hiaga. Loptu si na biely bod postavil kapitán Piroska a s prehľadom premenil. V 83. minúte Kalabiška vysunul Hiaga a ten loptu poslal tesne vedľa pravej žrde Volešákovej brány.

Druhý penaltový moment priniesla 85. minúta, keď po krásnej akcii brazílskych legionárov Roberta s Hiagom tentoraz Ďuriška fauloval obrancu Roberta, za čo videl druhú žltú a následne aj červenú kartu a išiel predčasne pod sprchy. Exekútorom penalty bol opäť senický kapitán a znovu nedal brankárovi Volešákovi žiadnu šancu. Bol to už jeho dvanásty tohtosezónny gól a dotiahol sa na čelo ligových kanonierov Corgoň ligy. Trenčanom sa v závere ešte podarilo zápas zdramatizovať, keď v podstate z jedinej vážnejšej akcie 2. polčasu striedajúci Malec pekne vysunul Mišáka a ten zoči-voči Šullovi nedal senickému brankárovi šancu. Hoci si Seničania neudržali čisté konto ani v tomto stretnutí, zaknihovali si dôležité a zaslúžené víťazstvo.

FK Senica - AS Trenčín 2:1 (0:0)
Gól:
79. a 85. Piroska (oba 11 m) - 90. Mišák. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Ventúra, Mazáň – Ďuriška, ČK: 85. Ďuriška za 2. ŽK, 2044 divákov.

Zostavy a striedania:
FK Senica:
Šulla – Roberto, Pavlík, Gava, Mazáň – Ventúra - Hiago (90+. Ferenčík), Piroska, Mráz (62. Kosorin), Kalabiška - Irobiso,

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Roberto Rodriguez da Silva, Ďuriška, Madu - Baéz - Mondek (71. Malec), Holúbek, Mišák, Simon - Jairo (82. Bero).


Hlasy po zápase
Pavel Hapal, tréner Senice:
"Som spokojný s výsledkom. Po neúspešných výsledkoch a množstve inkasovaných gólov sme konečne vyhrali. Mrzí ma len inkasovaný gól v závere. Museli sme improvizovať so zostavou. Vypadli nám niektorí zranení či vykartovaní hráči. O to viac si víťazstvo vážim. Prvý polčas Trenčín síce kombinoval, bol silný na lopte, no nám fungovalo to, čo pred tým nie - defenzíva. V druhom polčase sme boli aktívnejší. Hrali sme dopredu, i pred gólmi sme si vypracovali niekoľko gólových príležitostí. Pokutové kopy boli jasné. S víťazstvom som veľmi spokojný."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Hrali sme našu hru, kombinovali sme. Vypracovali sme si dve sľubné šance. Domácich sme okrem jednej pološance do ničoho nepustili. Po zmene strán sme po desiatich minútach z nepochopiteľných príčin prestali hrať. Kopili sme chyby. Začali sme nakopávať lopty, neviem, čo sa stalo."

FC Nitra - MFK Ružomberok 3:1

O záchranu bojujúca Nitra privítala v 26. kole na svojom trávniku Ružomberok. Už v 3. minúte vystrašil domácich Nagy, ktorého strela len tesne minula Putnockého bránu. Na strane Nitry odpovedal po Mikušovej krásnej prihrávke Böhm, sám pred brankárom však trestuhodne nedal. Zverencov Ladislava Hudeca to však nemuselo mrzieť, pretože v 21. minúte po rohu najvyššie vyskočil Pillár a prekonal náhradného gólmana Nikoliča. Ten dve minúty predtým vystriedal zraneného Kováča. Aktívny Mikuš to následne skúšal aj sám, hosťujúci brankár však bol tentoraz pozorný.

Po zmene strán potiahol loptu Maslo, našiel Tawambu, ktorý však zblízka nedostal loptu do brány. Na opačnej strane Kleber vysunul do dobrého úniku Husára, no ani ten nenamieril presne. V 58. minúte sa skóre menilo druhýkrát, keď sa opäť presadil Pillár a zblízka dorazil loptu do siete. Hostia znížili expresne rýchlo zásluhou Kotoru, ktorý po výbornej Maslovej prihrávke nemohol nedať. Ružomberok mohol následne aj vyrovnať, pri Bartošovej hlavičke však stál Putnocký na správnom minúte. Nitrania poistili svoj náskok v 74. minúte, keď po spätnej prihrávke nekompromisne skóroval Mikuš a zariadil víťazstvo 3:1.

FC Nitra - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly:
21. a 58. Pillár, 74. Mikuš - 59. Kotora. Rozhodoval: Chumura, ŽK: Špalek - Ďubek, Nosek, 1030 divákov

zostavy a striedania:
FC Nitra:
Putnocký - Kolbas, Kostelný, Pillár, Husár - Augustín - Šmehyl, Špalek (67. Kutra - 78. Boszorád), Kleber - Mikuš (86. Harbuľák), Böhm

MFK Ružomberok: Kováč (18. Nikolič) - Nosek, Kružliak, Adamovič, P. Maslo - Nagy - Kotora, Bartoš (79. Serečin), Ďubek, Zreľák - Tawamba


Hlasy po zápase
Ladislav Hudec, tréner Nitry:
"Keďže nám nič iné neostávalo, bojovali sme zo všetkých síl. Vypracovali sme si veľa šancí a dať tri góly Ružomberku je dobrý počin. Chlapci si zaslúžia veľkú pochvalu."

Jozef Chovanec, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme vstúpili aktívne, ako sme aj chceli. Vypracovali sme si nejaké šance, bohužiaľ, to bolo z našej strany všetko. Následne sme podali zbabelý výkon, domáci nás predčili a zaslúžene zvíťazili."

DAC Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce 1:0

Hostia začali prekvapivo útočnejšie a dvakrát musel zakročiť hneď na úvod brankár Penksa. Domáci hrali od prvých minút trošku ustráchane, ale po zákroku Pavlendu na Brašeňa kopali v 8. minúte pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Szabó. Po dvadsiatich minútach prišli útočné chvíle domácich, Gergel však v 20. minúte poslal loptu zo svojej kopačky priamo do priestoru, kde stál Kuciak. Ten istý hráč mal v prsty v dobrej útočnej akcii, na konci ktorej bola koncovka Nurkoviča, no ten netrafil prázdnu bránu hostí. Domáci mali ešte niekoľko možností zvýšiť svoj náskok, do konca polčasu sa im to však nepodarilo.

Hostia nastúpili do druhého polčasu s územnou prevahou, nedokážali ju však premeniť na gól. Brankára Penksu preveril len Fernando, no neúspešne. Na opačnej strane mohol navýšiť vedenie DAC-u Gergel v 70. minúte, no lopta po jeho tvrdej strele letela tesne nad bránu. Domáci futbalisti si napokon dokázali postrážiť najtesnejší náskok a do tabuľky si pripísali dôležité tri body.

DAC Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)
Gól:
8. Szabó (z 11 m). Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Majerník, Nurkovič, Krišto - Pavlenda, 4513 divákov

zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda:
Penksa - M. Turňa, Čaušič, P. Majerník, O. Szabo - Krišto (83. Kwin), Straka, Ujlaky, Brašeň (90.+2 Valenta) - Gergel, Nurkovič (62. Matúš)

ViOn Zlaté Moravce:
Kuciak - Pavlenda, Pintér, Chrappan, Chren - Kováč (71. Candrák), Fernando, Orávik, Babic, Pribula (88. Žák) - L. Szabo (71. Mazan)


Hlasy po zápase
Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy:
"Od začiatku sme čakali, s čím príde súper, ale postupne sme prevzali iniciatívu. Škoda, že sme v prvom polčase ešte nezvýšili skóre, šance sme na to mali. S výsledkom som však spokojný."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec:
"Mali sme územnú prevahu a hrali sme dobre aj po kombinačnej stránke. Viazla nám len finálna fáza, a preto sme boli v pokutovom území súpera bezzubí. To bol dnes náš najväčší problém."