Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Darmstadt premenuje futbalový štadión na počesť zosnulého fanúšika

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jonathan Heimes bol dlhoročným priaznivcom Darmstadtu, pravidelne navštevoval jeho zápasy a podporoval mužstvo. V marci vo veku 26 rokov podľahol rakovine.

Berlín 5. septembra (TASR) - Predstavitelia nemeckého futbalového klubu SV Darmstadt 98 sa rozhodli až do konca sezóny premenovať svoj štadión na pamiatku fanúšika, ktorý zomrel po dlhoročnom boji so zákernou chorobou. Informovala o tom agentúra DPA.

Jonathan Heimes bol dlhoročným priaznivcom Darmstadtu, pravidelne navštevoval jeho zápasy a podporoval mužstvo. V marci vo veku 26 rokov podľahol rakovine. Ako v pondelok informoval klub, sponzor štadióna Merck sa rozhodol ponúknuť práva na názov arény, ktorá tak ponesie až do konca ročníka meno "Jonathan-Heimes-Stadion am Boellenfalltor".

Aj sponzor Software AG sa rozhodol stiahnuť svoje meno z dresov v deň výročia Heimesovej smrti. Namiesto názvu firmy sa bude na tričkách vynímať názov nadácie pomáhajúcej deťom postihnutých rakovinou DUMUSSTKAEMPFEN (Musíš bojovať), ktorú založil Heimes spoločne s tenistkou Andreou Petkovičovou.