Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Futbal

Dortmund i Bayern Mníchov nastúpia v šlágri bez viacerých opôr

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bayern vedie tabuľku s desaťbodovým náskokom, štvrtá Borussia na rivala stráca už 15 bodov.

Düsseldorf 7. apríla (TASR) - Futbalistov Borussie Dortmund trápi pred víkendovým bundesligovým šlágrom s Bayernom Mníchov početná maródka v tíme. Tréner Thomas Tuchel nemôže z rôznych dôvodov počítať s viacerými hráčmi. Zdravotné problémy majú aj v mužstve lídra súťaže, Bavori nastúpia aj bez svojej brankárskej jednotky Manuela Neuera.

Do stretnutia v drese BVB určite nezasiahnu Sebastian Rode, Mario Götze, Erik Durm, André Schürrle a Marco Reus. Ako prezradil na predzápasovej tlačovej konferencii kormidelník "žlto-čiernych", otázna je aj účasť Juliana Weigla, Šindžiho Kagawu, Lukasza Pisczeka a Marca Bartu. Do zostavy by sa mohol po zranení vrátiť obranca Marcel Schmelzer.

Rozsiahla maródka prišla v najnevhodnejšom čase, Dortmund čaká okrem štvrťfinále Ligy majstrov proti Monacu aj semifinále Nemeckého pohára, kde si zmeria sily so svojím víkendovým rivalom. Zverencom Thomasa Tuchela patrí v ligovej tabuľke štvrtá pozícia so ziskom 50 bodov, na pozíciu zaručujúcu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, ktorú si aktuálne drží Hoffenheim, strácajú jeden bod.

Bayernu okrem Neuera bude chýbať aj ofenzívny univerzál Thomas Müller. Obaja však budú k dispozícii na stredajší šláger štvrťfinále Ligy majstrov proti Realu Madrid. "Pre Neuera je ešte príliš skoro. Nechceme nič riskovať. Na Real však už budú spoločne s Müllerom pripravení," referoval na predzápasovej tlačovej konferencii kouč Mníchovčanov Carlo Ancelotti.

Bayern vedie tabuľku s desaťbodovým náskokom, štvrtá Borussia na rivala stráca už 15 bodov. Sobotňajší ťahák 28. kola Bundesligy sa začne o 18.30 h, dejiskom bude mníchovská Allianz Arena.