Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Ďuricovo koleno návrat vydržalo: Teší ma, že som necítil výpadok

Na snímke obranca Ján Ďurica. Foto: TASR/Michal Svítok

Tridsaťpäťročný obranca si zranil koleno koncom februára v ligovom zápase. Operáciu nemusel podstúpiť, ale vynechal niekoľko zápasov najvyššej súťaže i víťazný kvalifikačný súboj MS 2018 s Maltou.

Trabzon 3. apríla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica po vyše mesačnej prestávke pre problémy s kolenom odohral v nedeľu víťazný duel na ihrisku Rizesporu. Jeho Trabzonspor vyhral 1:0 a v tabuľke tureckej ligy je piaty, pričom na štvrté miesto zaručujúce účasť v kvalifikácii Európskej ligy UEFA 2017/18 stráca dva body.

Tridsaťpäťročný obranca si zranil koleno koncom februára v ligovom zápase. Operáciu nemusel podstúpiť, ale vynechal niekoľko zápasov najvyššej súťaže i víťazný kvalifikačný súboj MS 2018 s Maltou. V nedeľu na trávniku absolvoval celý zápas. "Som rád, že som späť a navyše sme aj vyhrali. Bol to náročný duel, pretože domáci hrajú o záchranu, ale zvládli sme to," citoval Ďuricu jeho oficiálny web.

"Išiel som do zápasu naplno, som rád, že koleno záťaž vydržalo, hoci ma po súboji trošku pobolievalo. A teší ma aj to, že som necítil nejaký herný výpadok, takže aj po kondičnej stránke to bolo z mojej strany v poriadku," dodal futbalista, ktorého Trabzonspor na jar ešte neprehral a bojuje o účasť v pohárovej Európe.

"Je to super, že sme v tomto roku ešte nenašli premožiteľa. Ideme od zápasu k zápasu a radi by sme skončili na pohárovej priečke, ale do konca ligy je ešte ďaleko. Teraz sa už sústredíme na najbližší duel proti Besiktasu," povedal bývalý hráč Dunajskej Stredy, Artmedie Petržalka, Saturnu Moskovská oblasť, Lokomotovu Moskva či Hannoveru.