Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Mak skóroval v Kodani, vymenil si dresy s krajanmi

Na archívnej snímke slovenský útočník Robert Mak. Foto: TASR/AP

Futbalisti Petrohradu odštartovali svoje účinkovanie v C-skupine Európskej ligy remízou 1:1 na pôde FC Kodaň, pričom o jediný gól ruského klubu sa postaral práve slovenský reprezentant.

Kodaň 21. septembra (TASR) - Futbalisti Zenitu Petrohrad odštartovali svoje účinkovanie v C-skupine Európskej ligy UEFA 2018/19 remízou 1:1 na pôde FC Kodaň, pričom o jediný gól ruského klubu sa postaral krátko pred prestávkou Róbert Mak. Slovenský krídelník sa vyhol ofsajdovej pasci, po vysunutí od Argentínčana Sebastiana Driussiho sa ocitol zoči-voči súperovmu brankárovi, ktorému nedal šancu.

Mak mal z presného zásahu veľkú radosť. "Bol to gól do šatne. Bol som šťastný, že som skóroval," uviedol slovenský reprezentant pre svoju webstránku. Domáci síce boli v prvom dejstve aktívnejší, no strelecky sa presadili až po zmene strán. V 63. minúte vyrovnal na konečných 1:1 Pieros Sotiriou. "Chceli sme vyhrať, no nakoniec to bola remíza. Hrali sme proti dobrému tímu, ktorý hral 'slušný' futbal. Máme bod, ideme ďalej," poznamenal Mak. Ten hral do 58. minúty, keď ho na trávniku nahradil skúsený taliansky stredopoliar Claudio Marchisio.

V zápase sa predstavili dokopy až traja slovenskí futbalisti. V základnej zostave Kodane nastúpil Denis Vavro, v 77. minúte sa dostal na ihrisko Ján Greguš. Mak sa po záverečnom hvizde stretol s oboma krajanmi. "Obaja hrali veľmi dobre, patrili k oporám tímu. Vymenili sme si dresy, budeme mať spomienku na tento večer," dodala petrohradská "dvadsiatka".

Hráči Zenitu sa hneď po zápase presunuli do Petrohradu, už v nedeľu privítajú v ruskej lige úradujúceho majstra Lokomotiv Moskva. V Európskej lige "Piter" najbližšie privíta doma Slaviu Praha so slovenským krídelníkom Miroslavom Stochom (4. októbra).