Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

AC Miláno neuhralo ani postačujúcu prehru o gól, Abate: Trpký večer

Obranca AC Miláno Ignazio Abate (vpravo). Foto: TASR/AP

Sedemnásobný klubový európsky šampión z Talianska si na jar nezahrá ani play off druhej najprestížnejšej súťaže. Do 60. minúty držal bezgólový stav a smeroval ďalej.

Atény 14. decembra (TASR) - Futbalistom AC Miláno stačila na účasť v šestnásťfinále Európskej ligy jednogólová prehra na pôde Olympiakosu Pireus. Namiesto toho však domáci splnili náročnejšiu úlohu, vo štvrtkovom stretnutí záverečného 6. kola F-skupiny triumfovali 3:1, čo bol jeden z výsledkov, ktoré im zaručovali postup.

Grécky klub potreboval uspieť 2:0, 3:1 alebo o tri góly. Víťazstvom sa bodovo dotiahol na talianskeho protivníka a odplatil mu prehru rovnakým pomerom v úvodnom vzájomnom zápase. Mužstvá rozsúdilo až skóre, v prospech Olympiakosu prehovorilo skóre (11:6 ku 12:9). Rozhodujúci okamih prišiel v 81. minúte, keď kapitán Konstantinos Fortounis premenil jedenástku. "Toto je veľký postup. Hrali sme veľmi dobre a fanúšikovia boli úžasní. Dokázali sme, že máme výborný tím, ďakujeme každému, kto nám pomohol. Je to určite najväčší gól v mojej kariére, zapamätám si ho navždy," povedal Fortounis pre Cosmote TV.

Sedemnásobný klubový európsky šampión z Talianska si na jar nezahrá ani play off druhej najprestížnejšej súťaže. Do 60. minúty držal bezgólový stav a smeroval ďalej. "Sme silnejší než Olympiakos, odovzdali sme im tento zápas. Mali sme príležitosti, no chýbala nám koncovka. Hneď pri prvom náznaku ťažkostí sme sa dopustili série chýb, takže sme si zaslúžili nepostúpiť. Sústreďme sa na vlastné chyby, nie na fanúšikov súpera, hluk či iné okolnosti. Nemali sme prehrať, je neakceptovateľné inkasovať tri góly od Olympiakosu," uviedol milánsky tréner Gennaro Gattuso.

Obranca AC Cristian Zapata sa zapísal do streleckej listiny na oboch stranách, najskôr vlastným gólom upravil na 2:0 v prospech domácich a vzápätí vrátil hosťom postupový stav. Ten však vydržal len niekoľko minút. "Bol to trpký večer. Začali sme dobre, no nemali sme dostať prvý gól, odvtedy to bolo iba horšie. Celú skupinu sme mali odohrať lepšie a do Grécka cestovať ako postupujúci tím. Teraz sa sústredíme na ligové povinnosti, aby sme sa kvalifikovali do budúcej sezóny Ligy majstrov. Pôda a atmosféra v Pireu sú horúce a diali sa zvláštne veci, ale nesmieme sa vyhovárať. Musíme zapracovať na našej mentalite," povedal milánsky kapitán Ignazio Abate pre SkySport.