Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Slovan žiada Rapid o ďalšie vstupenky na zápas vo Viedni

Ilustračné foto. Foto: TASR

Slovanisti žiadali minimálne 1500 vstupeniek, no Rakúšania ich poskytli o päťsto menej s odvolaním sa na rozhodnutie miestnej polície.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan požiadal rakúsku stranu o ďalšie vstupenky na štvrtkový odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA s Rapidom Viedeň. Tisíc vstupeniek našlo svojich majiteľov v priebehu troch dní.

Slovanisti žiadali minimálne 1500 vstupeniek, no Rakúšania ich poskytli o päťsto menej s odvolaním sa na rozhodnutie miestnej polície. Podľa pravidiel Európskej futbalovej únie (UEFA) pre medzinárodné zápasy Slovanu prislúcha počet vo výške 5 percent celkovej kapacity štadióna.

"V prvom rade ma veľmi teší, že naši fanúšikovia prejavujú veľký záujem o zápas vo Viedni a chystajú sa podporiť naše mužstvo. Robíme maximum, aby sme pre vás získali ďalšie vstupenky. Poslali sme oficiálnu žiadosť o ďalšie vstupenky, ktorú sme adresovali aj na UEFA. Dnes cestujeme do Viedne na stretnutie so zástupcami Rapidu i delegátom zápasu a budeme bojovať o to, čo nám a vám patrí."

"Nie je možné, aby rakúska strana odmietla splniť predpis UEFA o pridelení piatich percent vstupeniek z celkovej kapacity štadióna pre hosťujúce mužstvo. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby ste nás mohli prísť podporiť v čo najväčšom počte,"
cituje internetový portál skslovan.com slová viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka mladšieho.