Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Mak sa podieľal na famóznom obrate Zenitu Petrohrad

Na snímke slovenský futbalista Róbert Mak Foto: TASR - Michal Svítok

Famózny obrat predviedli vo svojom úvodnom vystúpení v D-skupine Európskej ligy UEFA 2016/17 futbalisti Zenitu Petrohrad.

Netanya 16. septembra (TASR) - Famózny obrat predviedli vo svojom úvodnom vystúpení v D-skupine Európskej ligy UEFA 2016/17 futbalisti Zenitu Petrohrad. V izraelskej Netanyi prehrávali vo štvrtok s domácim Maccabi Tel Aviv ešte štvrťhodinu pred koncom 0:3, no dokázali sa vzchopiť a duel zázračne otočiť. K víťazstvu 4:3 prispel aj slovenský reprezentant Róbert Mak, ktorý v 86. minúte prihral na vyrovnávajúci gól Zenitu na 3:3.

Maccabi viedol po dvoch zásahoch Medunjanina a jednom Kjartanssona po 70 minútach jasne 3:0 a s ruským klubom to vyzeralo zle-nedobre. K obratu ale zavelil v 77. minúte Kokorin, po vylúčení domáceho Dasu sa pridali gólmi brazílski legionári Mauricio a Giuliano a senzačný obrat dokonal v druhej minúte nadstaveného času striedajúci Djordjevič. "Takýto zápas som ešte vo svojej kariére nehral...," povedal pre svoju osobnú webstránku Mak, ktorý odohral celé stretnutie. "Prehrávali sme 0:3, ale v poslednej štvrťhodinke sme to otočili. Po prvom góle v 77. minúte sme vytvorili na bránku domácich veľký tlak. Hrali sme vynikajúco a dali sme ďalšie tri góly. To, že sme nakoniec dokázali vyhrať, svedčí o našej veľkej sile," pochvaľoval si slovenský futbalista, ktorý nastúpil v útoku po boku skúseného Alexandra Keržakova.

Zenit sa tak dostal na čelo tabuľky, v druhom zápase D-skupiny remizoval holandský Alkmaar so škótskym Dundalkom 1:1. "Som veľmi rád, že som absolvoval celý duel a svojou asistenciou na vyrovnávajúci gól na 3:3 som prispel k veľkému víťazstvu. Bol to neuveriteľný, fantastický duel," dodal Mak. Okrem neho malo Slovensko v tomto zápase svoje zastúpenie aj v rozhodcovskom zbore, hlavným arbitrom bol Ivan Kružliak, ktorému na čiarach pomáhali asistenti Martin Balko a Roman Slyško.