Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Trenčín porazil Myjavu, B. Bystrica sa pravdepodobne lúči so súťažou

Trenčan Gino Van Kessel (uprostred) a dvojica Myjavčanov Denis Švec (vľavo) a Radoslav Ciprys v zápase 30. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Spartak Myjava, 16. mája 2015 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tlak vedúceho tímu tabuľky počas zápasu silnel.

Trenčín 16. mája (TASR) - V úvode zápasu zaujala chyba v zadných radoch Trenčína. Divákov na tribúnach vystrašil Šemrinec, keď mu malá domov od Rundiča takmer ušla až za bránkovú čiaru. V 9. min sa lopta odrazila z húštiny tiel k Ramónovi, ten síce zakončil do prázdnej brány, ale rozhodcovia gól neuznali pre ofsajd domáceho stopéra. Myjavčania v úvode zápasu hrýzli a mohli to byť oni, ktorí boli kúsok od gólu. Po rohovom kope z päťky hlavičkoval Kuzma, Šemrinec loptu reflexívne vyrazil. V 20. min vystihol rozohrávku hostí Guba, Urminský bol však pri lopte skôr a odkopol ju.

Trenčania sa iba veľmi ťažko presadzovali cez dobre organizované zadné rady kopaničiarov, no tí sa v prvom polčase nezamerali iba na bránenie vlastného pokutového územia. V 26. min však hĺbkovú prihrávku za obranu spracoval Bero, rútil sa sám na Urminského, ktorý ho fauloval. Gólman Spartaka dostal červenú kartu a pokutový kop proti Solničkovi premenil Rundič. Po polhodine hry Jairova hlavička z dobrej pozície našla miesto iba v rukaviciach gólmana. V 37. min sa Myjave podarilo vyrovnať. Po priamom kope sa hlavičkou presadil Marček. O dve minúty už mohli hostia viesť, Pekárovu strelu špičkami prstov nad brvno vyrazil Šemrinec.

Hosťujúci tím sa po prestávke vzhľadom na nižší počet hráčov na ihrisku stiahol pred vlastnú bránu. Do vedenia mohol Trenčín poslať Van Kessel, jeho strela iba tesne minula ľavú tyč. V 55. min sa domácim podarilo streliť druhý gól. Jairo predviedol individuálne majstrovstvo, keď prešiel cez viacerých hráčov súpera a strelou po zemi upravil na 2:1.

Tlak vedúceho tímu tabuľky silnel. Poisťujúci gól mohol po rohovom kope pridať Čögley a následne aj Guba, ani jeden ale neuspel. Tretí gól visel vo vzduchu, ale domáci hráči sa predbiehali v zahadzovaní vyložených gólových šancí. V 78. min Koolwijk napokon premenil prvý dotyk s loptou na gól, keď z priameho kopu vymietol šibenicu brány.


AS Trenčín - Spartak Myjava 3:1 (1:1)

Góly: 29. Rundič (z 11 m), 55. Jairo, 78. Koolwijk - 37. Marček. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Marček, Častulín, ČK: 26. Urminský (Myjava), 2912 divákov.

Zostavy a striedania:
AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Madu - Lobotka - Guba, Bero (86. Kleščík), Rabiu (77. Koolwijk), Van Kessel - Jairo (83. Mondek)

Spartak Myjava: Urminský – Kolár, Jánošík, Častulín, Švec (27. Solnička) – Marček, Bílovský – Daniel, Pekár, Cypris - Kuzma


Povedali po zápase:
Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Sme šťastní, že sme zápas vyhrali. Každý krok je pre nás ťažší a ťažší. Prvý polčas sme nehrali tak, ako sme si predstavovali. Prvý polčas sme to neboli my. Dali sme gól z jedenástky, súper však zo štandardky rýchlo vyrovnal. To by sa nemalo stávať. Cez polčas sme vstúpili do hráčov, aby sa prehrali. Po prestávke bola hra z našej strany slušná, premenili sme aj šance."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Som sklamaný z toho, ako sme zápas prehrali. Môžem hodnotiť iba prvých 25 minút, kde mal zápas dobré tempo aj úroveň. Od prísneho vylúčenia sa to hodnotí ťažko. V Trenčíne by mala problémy s desiatimi hráčmi aj Barcelona. Chceli sme tu niečo uhrať, ale bohužiaľ... Som spokojný s výkonom, ale nie so spôsobom, ako sme zápas prehrali. Domáci nepotrebujú, aby 65 minút hrali o jedného hráča naviac."



Slovan Bratislava-Dukla Banská Bystrica 1:0 v 30.kole


S najvyššou slovenskou futbalovou súťažou sa takmer naisto lúči FK Dukla Banská Bystrica. V sobotňajšom zápase 30. kola Fortuna ligy 2014/2015 prehrali "vojaci" na Pasienkoch s ešte stále úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava 0:1.

V tabuľke sú poslední s 22 bodmi a po štvrtkovom rozhodnutí disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) o odrátaní troch bodov už nebudú mať tri kolá pred koncom ligy šancu dotiahnuť sa, resp. preskočiť momentálne predposlednú Podbrezovú (29 bodov), resp. desiate Zlaté Moravce (31 bodov). Odrátanie bodov ešte nie je oficiálne, Dukla má stále možnosť odvolať sa voči verdiktu disciplinárky.

"Belasí" zabojovali o Európsku ligu UEFA 2015/2016, preskočili Trnavu a so 48 bodmi sú tretí, "andeli" ale majú k dobru nedeľňajší duel so Senicou "v domácom prostredí" v Zlatých Moravciach. Záhoráci sú na piatom mieste a s osembodovou stratou na Slovan.

Slovan Bratislava - FK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)
Gól: 46. Soumah. Rozhodoval: Glova, ŽK: Vajda (Dukla), 868 divákov.
Zostavy a striedania:
ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Gorosito, Niňaj, Saláta, Čikoš – Milinkovič, Simović, Oršula (74. Záhumenský), Soumah (90.+2 Ďuriš) - Mészáros, Peltier (78. Gašparovič),
FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Vajda (49. Gálik), Had, de Vito, Kupec - Snitka - Kapor, Rejdovian, Willwéber (62. Polievka), Savič - Šovčík (73. Fajčík)


Slovan v posledných dvoch stretnutiach strelil 10 gólov a od úradujúceho majstra sa očakával ofenzívny futbal aj proti poslednému mužstvu tabuľky. Brankár Dukly Boroš však po prvý raz zachraňoval až v 19. minúte pred gólom po strele Milinkoviča, ktorý predtým zahrával 3 rohové kopy. Belasí mali viac z hry, chýbalo im však efektívne zakončenie. Veľkú príležitosť na to mali v závere polčasu Milinkovič aj Oršula. Gol padol hneď po zmene strán. Po ľavej strane potiahol Oršula, poslal center do pokutového územia a nabiehajúci Soumah rozvlnil sieť hostí. Slovan rozohrával dovedna 11 rohových kopov, ani raz však z tejto štandardnej situácie gól nevyťažil. Dukla síce prehrala najtesnejším rozdielom, ale ešte viac sa priblížila k zostupu z najvyššej súťaže.

Povedali po zápase:
Ján Švehlík, tréner Slovana Bratislava: "Do zápasu sme nevstúpili dobre. Nedá sa hrať bez pohybu, ten absentoval celý prvý polčas. Hrali sme síce organizovane, vyhrávali osobné súboje, ale z toho sme vyťažili pomerne málo šancí. Do druhého polčasu sme vstúpili gólom, zdalo sa, že sa chytíme a predvedieme lepší výkon. Boli síce určité náznaky, ale napokon ten výkon bol priemerný."

Štefan Rusnák, tréner Banskej Bystrice: "Slovan vyhral zaslúžene. Chceli sme získať aspoň bod a ďalej bojovať o záchranu, naraz však prišiel problém odobratia troch bodov. Myslím, že sa neodvoláme. Ťažko mi bolo motivovať hráčov, ale aspoň som im hovoril, aby v Bratislave hrali za seba, o svoju budúcnosť."