Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Žilina doma nestačila na Trenčín

Ilustračné foto. Foto: TASR

Trenčín sa pod Dubňom veľmi po štvrtkovej pohárovej výhre nešetril a okrem Manceho a Čatakoviča, ktorí ostali na lavičke, poslal na trávnik rovnakú zostavu.

Žilina 12. augusta (TASR) - Domáca Žilina mala na domácom ihrisku zo začiatku prevahu, no v druhom polčase súperovi z Trenčína nestíhala.



MŠK Žilina – AS Trenčín 2:3 (1:1)

Góly: 24. Cociuc (z 11 m), 74. Boženík – 40. a 72. Sleegers, 80. Škvarka (vl.). ŽK: Azango, Zubairu (obaja Trenčín). Rozhodovali: Ziemba – Kováč, Poláček, 2515 divákov.

Žilina: Holec – Anang, Kaša, Králik, Holúbek – Fazlagič – Cociuc (72. Pečovský), Škvarka – Jánošík (64. Vallo), Boženík, Mihalík (86. Gerebenits)

Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink (78. Čatakovič), Zubairu – Sleegers (90.+ Kvocera), Umeh (78. Mance), Azango



Trenčín sa pod Dubňom veľmi po štvrtkovej pohárovej výhre nešetril a okrem Manceho a Čatakoviča, ktorí ostali na lavičke, poslal na trávnik rovnakú zostavu. Od začiatku sa hral dobrý futbal, oba tímy hrali útočne a prvé šance prišli čoskoro.

V 4. min. však dobre čítal hru brankár Šemrinec a o dve minúty nik nezakončil center El Mahdiouiho, ktorý prešiel celou šestnástkou.

V 12. min. musel pokus Boženíka smerujúci pod brvno vytlačiť Šemrinec nad bránu. V 23. min. našiel Kaša dlhým pasom napravo Ananga, ktorý vyhral bežecký súboj s Azangom. Hosťujúci krídelník ho však v šestnástke posotil na trávnik a hlavný rozhodca odpískal jedenástku, ktorú s istotou premenil Cociuc – 1:0.

Žilina po góle získala viac z hry, tlačila sa častejšie do zakončenia, lenže viacero dobrých šancí nepremenila a prišiel trest. Umeh výborne poslal do šance Sleegersa, ktorého nechal Holúbek osamoteného a holandský krídelník z uhla prestrelil Holeca - 1:1.

V druhom polčase mali hostia viac loptu na nohe a Žilinčania sa k nej iba ťažko dostávali. Prevaha Trenčína v strede postupne narastala, ale jeho šance neboli veľmi gólové a obrana Žiliny na čele s Holecom ich dokázala riešiť. V 65. min. musel Holec vytlačiť na roh pokus Ubbinka, v 72. min. však Sleegers po dlhom pase prešiel cez rozum Anangovi, nezastavil ho ani Kaša a Sleegers druhým gólom poslal hostí prvý raz do vedenia – 1:2.

Tréner domácich Kentoš zareagoval striedaním, na ihrisko sa dostal Pečovský a Žilinčania v 74. min. vyrovnali. Po rohu strieľal v šestnástke Králik, lopta sa odrazila k Boženíkovi, ktorý ju napálil do siete – 2:2 . Aj hostia zareagovali striedaním, na trávnik vybehli Čatakovič a Mance a prvý menovaný sa po faule Holúbeka podujal v 80. min. zahrať priamy kop.

Jeho strelu však hlavou tečoval nešťastne do vlastnej brány kapitán Škvarka a Trenčín opäť viedol – 2:3. Žilina túžila vyrovnať, tlačila sa dopredu, ale nedokázala si vypracovať gólovú šancu. V 90. min. mohol prikrášliť víťazstvo hostí Čatakovič, ale Holec dokázal jeho delovku vyraziť do bezpečia.

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Mali sme doňho dobrý vstup, súpera sme vysoko napádali, nedávali sme mu priestor a získavali sme lopty. Zaslúžene sme sa ujali vedenia. Súper potom prevzal iniciatívu a inkasovali sme lacný gól na 1:1. Ten zastavil našu aktivitu."

"V druhom polčase začal aktívnejšie Trenčín, bol dominantnejší, silnejší na lopte. Inkasovali sme po prienikovej prihrávke, dokázali sme ešte zareagovať po rohu na 2:2, na nešťastný tečovaný tretí gól sme už nestačili zareagovať. V určitých fázach mal náš výkon dobré parametre, hrali sme proti veľmi dobrému súperovi. Vidím veľký priestor na to, aby sme sa v ďalších zápasoch zlepšovali herne aj výsledkovo."



Vladimír Cifranič, asistent trénera AS Trenčín: "Odohrali sme ťažký zápas s dobrým súperom. Po pohárovej výhre sme si verili. Začiatok zápasu bol vlažnejší z našej strany, v hre sme mali veľa nepresností, ale postupom času sme sa zlepšovali. V druhom polčase sme prebrali iniciatívu, diktovali sme tempo hry. Inkasovali sme po dvoch štandardných situáciách, ale našťastie sme dali o gól viac, a preto sme s výsledkom spokojní."