Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Futbal

Hoffenheim prvýkrát zdolal Bayern, Nagelsmann: Som nesmierne šťastný

Na archívnej snímke z 4. decembra 2012 Julian Nagelsmann. Foto: TASR/AP

Iba 29-ročný kormidelník nemeckého 1899 Hoffenheim v utorok priviedol svojich zverencov k premiérovému skalpu majstrovského Bayernu Mníchov (1:0) a zároveň už na tretie miesto bundesligovej tabuľky.

Berlín 5. apríla (TASR) - Mladý tréner Julian Nagelsmann dosiahol ďalší veľký úspech. Iba dvadsaťdeväťročný kormidelník nemeckého 1899 Hoffenheim v utorok priviedol svojich zverencov k premiérovému skalpu majstrovského Bayernu Mníchov (1:0) a zároveň už na tretie miesto bundesligovej tabuľky.

"Som nesmierne šťastný za klub a za to, že náš tím prvýkrát v histórii dokázal zdolať Bayern. Odohrali sme skvelý prvý polčas," pochvaľoval si Nagelsmann. Jeho zverenci predviedli v prvom dejstve výborný výkon, ktorý okorenil víťazným gólom v 21. minúte Andrej Kramarič. Chorvátsky útočník sa presadil vydarenou strelou spoza šestnástky. Domáci si do polčasu vytvorili ešte niekoľko šancí na zvýšenie skóre. Hrali sebavedome, no v druhom polčase sa už dostali pod tlak favorita. Ten v druhom dejstve síce jasne prebral taktovku, no vyrovnať nedokázal. "Tí, ktorí ukážu odvahu, budú odmenení. Iba zbabelosť a strach sú potrestané," povedal ešte pred výkopom Nagelsmann a ukázalo sa, že jeho prístup sa vyplatil.

"Cítim veľkú radosť a tiež hrdosť. Je to niečo špeciálne. Spôsob, akým sme hrali v prvom polčase, z toho urobil niečo špeciálne. Nechceli sme sa držať vzadu, ale chceli sme hrať svoju hru," povedal športový riaditeľ Alexander Rosen. "Každý z nás odovzdal viac ako 100 percent a to bol kľúč k úspechu," uviedol pre agentúru DPA strelec víťazného gólu.

Bývalý stopér Nagelsmann, ktorý musel ukončiť aktívnu kariéru už ako 20-ročný pre pretrvávajúce problémy s kolenami, tak zožal ďalšiu vlnu pochvaly. Výsledky jeho práce v Hoffenheim ocenil už koncom marca Nemecký futbalový zväz (DFB), keď ho vyhlásil za trénera roka 2016. Najmladší kouč v bundeslige si vyslúžil cenu za prácu s mladými hráčmi a za to, že dokázal Hoffenheim zachrániť v prechádzajúcej sezóne od zostupu do nižšej súťaže a teraz mieri do LM.

Výkony jeho zverencov pochválil aj tréner Bayernu Carlo Ancelotti. "Gratulujem Hoffenheimu k víťazstvu. My sme boli prekvapení z toho, ako hrali a nemali sme dobrú organizáciu v obrane. Bol to veľmi intenzívny zápas. My sme v prvom polčase nehrali príliš dobre. Po prestávke to bolo oveľa lepšie, boli sme agresívnejší a mali sme šance na vyrovnanie, ale v niektoré dni to proste nevychádza. Aj taký je futbal," povedal pre klubovú stránku. Bavori prehrali s Hoffenheimom prvýkrát v 18 vzájomných dueloch.

"Ak bude Julian Nagelsmann pokračovať ako doteraz, tak som presvedčený, že sa z neho stane skvelý tréner," povedal kormidelník nemeckej reprezentácie Joachim Löw.