Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Kane po prehre Angličanov vo Francúzsku: Nechali sme im veľa priestoru

Ilustračná snímka. Foto: TASR /AP

Jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii MS 2018 prehral v Paríži s Francúzskom 2:3, hoci hral takmer celý druhý polčas v početnej výhode.

Paríž 14. júna (TASR) - Anglickej futbalovej reprezentácii nevyšla rozlúčka so sezónou 2016/17. Jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii MS 2018 prehral v Paríži s Francúzskom 2:3, hoci hral takmer celý druhý polčas v početnej výhode. Albiónu nepomohli ani dva góly Harryho Kanea, ktorý v sobotu v nadstavenom čase zariadil remízu 2:2 v kvalifikačnom dueli v Škótsku.

Francúzi boli aj po vylúčení Raphaela Varanea lepším tímom a 11 minút pred koncom strhli víťazstvo na svoju stranu zásluhou Ousmanea Dembeleho. "Ak strelíte vo Francúzsku dva góly, mali by ste uhrať dobrý výsledok. Nám však dva presné zásahy nestačili ani an remízu. Nechali sme im príliš veľa voľného priestoru. Rýchlo sme sa ujali vedenia, no ešte do prestávky sme im dovolili otočiť skóre. Na začiatku druhého polčasu sa nám síce podarilo vyrovnať, no potom sme ich nedokázali zatlačiť a inkasovali sme zbytočný gól," povedal Kane pre akreditované médiá.

Tréner Angličanov Gareth Southgate mal po zápase zmiešané pocity. "Tento prípravný duel nám nastavil zrkadlo. Na lopte sme boli veľmi silní, súpera sme dostávali do problémov. Musíme však vedieť lepšie zareagovať na vývoj stretnutia. Po vylúčení Varanea sme to jednoducho nezvládli, boli sme nervózni a nedočkaví. Francúzi diktovali tempo a prevýšili nás kondične."

Francúzskému kormidelníkovi Didierovi Deschampsovi sa nepozdával verdikt hlavného arbitra Davidea Massu, ktorý po konzultácii s videorozhodcom nariadil pokutový kop a Varaneovi ukázal červenú kartu. "Podľa mňa to bolo prísne rozhodnutie. Ku cti môjho mužstva slúži, že aj s desiatimi mužmi dosiahlo veľmi cenné víťazstvo. Potešili ma výkony Kyliana Mbappeho a Dembeleho. Obaja boli rýchli a pre anglickú obranu predstavovali neustálu hrozbu," pochvaľoval si Deschamps.