Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Messi tri góly od rekordu Zarru, môže sa stať top strelcom La Ligy

Hráč FC Barcelona Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Messi strelil svoj prvý gól v drese katalánskeho giganta v roku 2005.

Barcelona 2. októbra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi má pred sebou ďalšiu veľkú výzvu. Len tri presné zásahy ho delia od vyrovnania gólového rekordu španielskej Primery Division, ktorý už takmer 60 rokov drží bývalý kanonier Athletica Bilbao Telmo Zarra. Útočník FC Barcelona sa k nemu môže priblížiť už v najbližšom ligovom stretnutí na pôde Rayo Vallecano.

Messi strelil svoj prvý gól v drese katalánskeho giganta v roku 2005. Odvtedy strelecké konto výrazne obohatil a v súčasnosti sa jeho presná muška v Primere Division zastavila na čísle 248. Zarra si v rozpätí rokov 1940 - 1955 pripísal 271 štartov za Bilbao v najvyššej domácej súťaži a strelil v nich 251 gólov. Už teraz je však jasné, že Messi potrebuje na vyrovnanie rekordu viac stretnutí, v sobotu by si mal pripísať 284. ligový štart.

"Premýšľam o rekorde. Bude nádherné stať sa najlepším kanonierom jednej z najlepších líg na svete, v ktorej hralo množstvo výborných hráčov. Keď to má prísť, príde to," citovala agentúra AP Messiho slová.

Vo veku 27 rokov tak má na dosah ďalší rekord. V súčasnosti mu už patrí honor najlepšieho kanoniera Barcelony v histórii, keď si v jej drese pripísal v stredajšom súboji Ligy majstrov na pôde Parížu Saint-Germain (2:3) už 360. presný zásah. Práve v Parku princov našla "Barca" po ôsmich dueloch tejto sezóny svojho prvého premožiteľa. V ročníku 2011/2012 vytvoril s 50-gólmi nový rekord v počte ligových gólov za sezónu. Na svojom konte má tak dovedna už 402 súťažných gólov, 42 z nich dosiahol v drese Argentíny.

V súčasnosti ho navyše futbaloví odborníci často porovnávajú s top kanonierom Realu Madrid Cristianom Ronaldom. V Lige majstrov má spoločne s ním na dosah ďalší, 71-gólový rekord bývalého útočníka "bieleho baletu" Raula Gonzaleza. Portugalčan ich má v prestížnej súťaži na konte 69, Messi o jeden menej. "V ničom s Cristianom nesúťažím. Hrám svoju hru a plním si svoje povinnosti. S nikým nemám záujem predbiehať sa v rekordoch," dodal argentínsky kanonier.