Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Liverpool premenuje tribúnu podľa svojej legendy Kennyho Dalglisha

Kenny Dalglish, archívne foto. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatšesťročný Dalglish odohral v drese Liverpoolu 515 zápasov, šesťkrát získal titul v Premier League a pomohol klubu k trom triumfom v európskych pohároch.

Liverpool 3. mája (TASR) - Jedna z tribún FC Liverpool ponesie meno klubovej legendy Kennyho Dalglisha. V rámci osláv 125. výročia založenia anglického futbalového klubu Liverpool oznámil, že bočná tribúna Centenary Stand na Anfield Road sa bude po novom volať Kenny Dalglish Stand. Škótsky futbalista patrí k najslávnejším hráčom a trénerom "The Reds".

Šesťdesiatšesťročný Dalglish odohral v drese Liverpoolu 515 zápasov, šesťkrát získal titul v Premier League a pomohol klubu k trom triumfom v európskych pohároch. V úlohe trénera doviedol klub k ďalším trom titulom. "Kennyho prínos pre klub je obrovský. Hral dôležitú rolu pri tragédii v Hillsborough, dlhé roky ponúkal pomoc rodinám, ktoré vtedy prišli o svojich blízkych. Okrem toho založili v roku 2005 so svojou manželkou Marinou nadáciu na pomoc ľuďom, ktorým diagnostikovali rakovinu. Dalglish je ikonou klubu a týmto mu chceme vzdať úctu," uvádza sa v stanovisku FC Liverpool.