Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Bayern nedal v LM Besiktasu šancu, Heynckesa mrzeli zbytočné karty

Jupp Heynckes Foto: TASR/AP

Futbalisti nemeckého veľkoklubu sa dostal do elitnej kontinentálnej osmičky siedmykrát za sebou.

Bratislava 15. marca (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov suverénnym spôsobom postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov 2017/18. Po domácom galapredstavení a výhre 5:0 nepristúpili ani k stredajšej odvete na pôde Besiktasu Istanbul ľahkovážne a prienik do ďalšej fázy podčiarkli víťazstvom 3:1.

Bayern sa dostal do elitnej kontinentálnej osmičky siedmykrát za sebou. Iba potvrdil fakt, že žiadnemu klubu sa v LM nikdy nepodarilo zmazať päťgólové manko z prvého zápasu. Tréner hostí Jupp Heynckes zaknihoval rekordné jedenáste víťazstvo v LM v sérii. "Dokončili sme dobre naštartovanú prácu a už sa tešíme na ďalšieho súpera," vyhlásil kapitán Bayernu Thomas Müller. Drobnou škvrnou na triumfe Bayernu bolo zranenie Thiaga Alcantaru. Španielsky stredopoliar musel frustrovaný už v 35. minúte opustiť trávnik pre problémy s nohou, v zostave ho nahradil James Rodriguez. "Nemyslím si, že jeho zranenie bude vážne," ubezpečil po stretnutí Heynckes, ktorého mrzelo aj zbytočne veľa žltých kariet pre jeho hráčov. "Dosiahli sme dve presvedčivé víťazstvá. Besiktas v tejto sezóne doma ešte neprehral, preto sme vedeli, že nás nečaká nič ľahké. Dokázali sme však v správnej chvíli streliť góly. Za stavu 2:0 sme trochu poľavili, ale to je prirodzené, keďže sme mali obrovský náskok z prvého zápasu. Pred odvetou som hráčom povedal, aby boli disciplinovaní a vyvarovali sa zbytočných faulov a provokácií. Toto jediné ma mrzí, že Hummels, Boateng a Rafinha dostali hlúpe karty."

Besiktas v pohárovej Európe doma prehral prvýkrát po dvanástich predchádzajúcich dueloch bez prehry (5 výhier a 7 remíz). Napriek vypadnutiu fanúšikovia Besiktasu vyjadrili tímu podporu, keď v záverečných pätnástich minútach rozospievali tribúny a mávali klubovými vlajkami. Už postup zo základnej skupiny z prvého miesta v konkurencii Porta, Monaca a Lipska bol pre Besiktas úspechom. "Prehrali sme, ale nemáme sa za čo hanbiť. Herne sme v druhom zápase neboli od Bayernu horší. Moji hráči bojovali, ale urobili sme niekoľko zbytočných chýb, ktoré nás stáli lepší výsledok. Škoda, ale táto sezóna Ligy majstrov bola pre nás prelomová. Verím, že o rok dokážeme úspech v podobe osemfinálovej účasti aspoň zopakovať," vyhlásil kouč domáceho tímu Senol Günes.

Do elitnej osmičky postúpili aj obhajca Real Madrid, FC Liverpool, Manchester City, Juventus Turín, AS Rím, FC Sevilla a FC Barcelona. Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 16. marca o 12.00 SEČ v Nyone.