Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Hamšík po triumfe nad Feyenoordom: Dôležité bolo získať tri body

Na snímke vpravo slovenský kapitán Neapola Marek Hamšík oslavuje druhý gól mužstva so spoluhráčmi v zápase F-skupiny 2. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 SSC Neapol - Feyenoord Rotterdam. Foto: TASRAP

Slovenský reprezentanta a kapitán SSC Neapol hral do 70. minúty, keď ho na ihrisku za rozhodnutého stavu nahradil Piotr Zielinski.

Neapol 27. septembra (TASR) - SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom zvíťazil v utorňajšom zápase 2. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2017/2018 nad Feyenoordom Rotterdam 3:1. Slovenský reprezentant hral do 70. minúty, keď ho na ihrisku za rozhodnutého stavu nahradil Piotr Zielinski.

Talianskemu tímu sa vydaril revanš za prehru 1:2, ktorú utrpel pred dvoma týždňami na pôde Šachtaru Doneck. V druhom súboji F-skupiny si Manchester City poradil na domácej tráve s Doneckom 2:0 a so šiestimi bodmi sa usadil na prvom mieste tabuľky. Nasleduje dvojica trojbodových - Doneck a Neapol, Feyenoord je posledný s nulou na konte.

"Po prehre na Ukrajine bolo dnes dôležité získať tri body. Teraz sa musíme sústrediť na zbieranie ďalších, pretože skupina je ťažká, ale my z nej chceme postúpiť do osemfinále. V minulej sezóne sme dokázali, že môžeme ísť v tejto súťaži ďaleko. Samozrejme, treba k tomu aj kus šťastia, okrem samotných zápasov aj pri žreboch. No v prvom rade potrebujeme robiť našu prácu na sto percent," citovala stránka uefa.com slová Hamšíka. Jeho tím najbližšie čakajú dva zápasy s Manchestrom City. "Je to špičkový tím, ale Šachtar a Feyenoord sú tiež veľmi kvalitní súperi," poznamenal Hamšík.

Kouč Neapola Maurizio Sarri bol napriek triumfu jeho zverencov evidentne rozladený a vysvetlil aj prečo: "Som znepokojený z toho, že sme neudržali čisté konto. V tejto súťaži sa počíta každý gól a my si jeden hlúpy necháme streliť desať sekúnd pred koncom stretnutia. Nemôžem byť spokojný. Sami sme mali streliť viac gólov, keď vezmem do úvahy všetky šance, ktoré sme si vypracovali. Som šťastný za tri body, ale gól súpera zo záveru zanecháva trpkú príchuť v mojich ústach."

Sarriho náprotivok Giovanni van Bronckhorst pripísal prehru individuálnym chybám. "Tie rozhodli o osude stretnutia. Robili sme príliš veľké chyby. Súper nás dostával pod tlak a vtedy je ťažké urobiť správne rozhodnutie. To sa dnes týkalo aj nášho mužstva. Cením si však bojovnosť hráčov, ktorí sa nevzdali ani za nepriaznivého stavu 0:2. Dostali sme možnosť kopať jedenástku, možno keby sme ju premenili, možno by mal duel iný priebeh. Žiaľ, zakrátko prišiel tretí gól Neapola a bolo po našich nádejach."