Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tréner Interu Miláno po vypadnutí z LM: Jeden hráč tím nerobí

Tréner Interu Miláno Luciano Spalletti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Škriniar a spol. si na jar zahrajú len v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

Londýn 12. decembra (TASR) - Gól strelený na ihrisku súpera rozhodol o postupe futbalistov Tottenhamu Hotspur do osemfinále Ligy majstrov. Z B-skupiny spolu s ním ide ďalej aj už istý víťaz FC Barcelona. "Čierny Peter" zostal v rukách Interu Milánu s Milanom Škriniarom, ktorý si na jar zahrá len v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

Milánčania síce doma proti PSV Eindhoven (1:1) dokázali odpovedať na gól Hirvinga Lozana z úvodu, keď v 73. minúte vyrovnal Mauro Icardi, ale totožný výsledok sa podarilo uhrať Tottenhamu na pôde víťaza skupiny FC Barcelona. Kľúčový gól hostí vsietil Lucas Moura päť minút pred koncom riadneho hracieho času a Spurs pri rovnosti bodov s Interom disponovali lepšou vzájomnou bilanciou vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera.

Spurs sa podarilo preniknúť do vyraďovačky, i keď z úvodných troch duelov skupiny získali len jeden bod. "Nikto nám neveril. Ľudia hovorili, že je to nesplniteľná misia, no my sme to dokázali. Je to obrovský úspech pre klub," tešil sa tréner Mauricio Pochettino.

Opačné pocity zažíval po utorňajšom postupovom rozuzlení kormidelník Interu Luciano Spalletti. "Jeden hráč nerobí tím," povedal na adresu svojich hráčov. "Icardi jediný odpovedal na výzvu, nie len, že dal gól, ale aj výborne pracoval s loptou a vracal sa a bránil. No len jeden hráč neurčuje silu veľkého tímu," povedal.

Návrat Interu do Ligy majstrov tak nebude mať jarné pokračovanie. Milánčania sa pred prebiehajúcou sezónou naposledy dostali do prestížnej súťaže v roku 2011, posledný z troch titulov získali rok predtým pod taktovkou Jose Mourinha.

"Boli sme nervózni, stratili sme veľa lôpt, nedodržiavali sme taktické pokyny a vzrástlo napätie. Mali sme zápas, ktorý sme potrebovali, ale nevyužili sme šance," dodal Spalletti.