Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Wembley čaká bitka Tottenhamu s Juve o štvrťfinále

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi Manchestrom City a FC Bazilej pôjde už len o formálne potvrdenie postupu anglického tímu.

Bratislava 7. marca (TASR) - V stredu sú na programe ďalšie dva odvetné osemfinálové súboje futbalovej Ligy majstrov 2017/18. Medzi Manchestrom City a FC Bazilej pôjde už len o formálne potvrdenie postupu anglického tímu, v druhej konfrontácii sa po výsledku 2:2 z prvého súboja črtá tuhý boj o miestenku vo štvrťfinále, ktorý zvedú Tottenham Hotspur a Juventus Turín.

Manchester City v prvom meraní síl vyhral na pôde FC Bazilej presvedčivo 4:0. Suverénny líder anglickej Premier League v tejto sezóne ešte neokúsil na domácej tráve trpkosť prehry a švajčiarsky rival bude zrejme rád, keď sa vyhne debaklu. Chýbať mu bude potrestaný defenzívny stredopoliar Taulant Xhaka, domácim pre zranenie Benjamin Mendy a Fernandinho, otáznik visí nad štartom Raheema Sterlinga. Citizens suverénne kraľujú doterajšiemu priebehu Premier League, v sobotu si poradili s obhajcom Chelsea Londýn 1:0. Výber španielskeho trénera Pepa Guardiolu má obrovský náskok pred mestským rivalom United a titul by mu už nemal ujsť.

V osemfinále LM je ManCity štvrtýkrát za sebou, v uplynulej sezóne ho v tejto fáze vyradilo AS Monaco vďaka gólom z ihriska súpera. Guardiola sa pristavil pri zápase s Chelsea. "Vo všetkých aspektoch sme boli lepší. Ukázali sme skvelý vysoký pressing, mali sme dobre vystavané útoky a súperovi sme nedovolili ani jednu strelu do priestoru našej brány. Vytvorili sme si dostatok šancí na víťazstvo a to bolo veľmi dôležité. Sme o ďalší krok bližšie. Potrebujeme už len štyri víťazstvá, aby sme sa stali šampiónmi," vyhlásil kouč "Citizens", ktorý berie odvetu s Bazilejom s plnou vážnosťou. "Vo futbale sa podcenenie súpera alebo zľahčenie si povinností nevypláca. Nastúpime s rovnakým zápalom ako v Bazileji, kde sme dokázali štyrikrát skórovať a vytvoriť si výbornú pozíciu pred odvetou. Doma chceme našich fanúšikov potešiť, nemôžeme si dovoliť hazardovať s našou povesťou a preto chceme vyhrať." Zápas povedie z pozície hlavného rozhodcu Čech Pavel Královec, jedným z jeho asistentov bude slovenský arbiter Roman Slyško.

Väčšiu pozornosť bude pútať duel v londýnskom Wembley, kde úradujúci taliansky šampión Juventus nastúpi proti Tottenhamu Hotspur. Anglický tím si z Apeninského polostrova priviezol nádejný výsledok 2:2, ktorý mu dáva veľké šance na postup. Tottenham je v tabuľke domácej súťaže štvrtý, ťahá minisériu troch víťazstiev, cez víkend zdolal doma Huddersfield 2:0. Spurs hrali doposiaľ v elitnej šestnástke LM len raz, v sezóne 2010/11 sa im v nej podarilo vyradiť AC Miláno. "Nesmieme na seba vyvíjať prehnaný tlak, čistá hlava bude veľmi dôležitý faktor úspechu. Pôjdeme do zápasu s tým, že si ho chceme vychutnať, proti tímom ako je Juventus nehráte každý deň. Je to pre nás veľká výzva, ale opakujem, ideme si zápas užiť, nerobíme z neho drámu," vyhlásil kouč Spurs Mauricio Pochettino.

Turínsky výber Massimiliana Allegriho sa na odvetu v Londýne naladil víťazstvom 1:0 nad Laziom Rím, o ktorom rozhodol v nadstavenom čase Paulo Dybala. "Naše mužstvo opäť ukázalo charakter, talent a najmä to, že sa nikdy nevzdáva. Sme Juventus a vždy bojujeme až do konca," povedal argentínsky útočník, ktorý už rozmýšľal nad najbližším stretnutím. "Vieme, že remíza 2:2 nie je pre nás ideálnym východiskom do odvety na súperovom ihrisku. Máme však skúsených hráčov, ktorí už podobné zápasy zažili. Stopercentne verím, že z Londýna prídeme s postupom vo vrecku."

V utorok boli na programe súboje Paríž Saint-Germain - Real Madrid /prvý zápas 1:3/ a FC Liverpool - FC Porto /prvý zápas 5:0/. Po budúcotýždňovom spoznaní mien ďalších šiestich štvrťfinalistov sa žreb tejto fázy uskutoční v piatok 16. marca.

Odvety osemfinále LM 2017/18 (streda 7. marca, 20.45 SEČ):

Manchester City - FC Bazilej /prvý zápas 4:0, rozhodca: Pavel Královec (ČR) - asistent Roman SLYŠKO (SR)/
Tottenham Hotspur - Juventus Turín /prvý zápas 2:2, rozhodca: Szymon Marciniak (Poľ.)/