Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Manchester United pod Solskjaerom opäť víťazne, Nór vyrovnal Busbyho

Tréner Manchestru United Ole Gunnar Solskjaer. Foto: TASR/AP

Iba Busbymu sa v minulosti podarilo naplno bodovať v prvých štyroch stretnutiach pri kormidle dvadsaťnásobného anglického šampióna.

Newcastle 3. januára (TASR) - Futbalisti Manchestru United sú pod vedením dočasného trénera Oleho Gunnara Solskjaera stále stopercentní. Nór uspel s "červenými diablami" aj vo štvrtom zápase a vyrovnal zápis legendárneho Matta Busbyho. Po triumfe 2:0 na pôde Newcastlu United Solskjaer vyhlásil, že by rád zostal pri kormidle aj po skončení tejto sezóny.

"Nechcem opustiť Old Trafford. V Manchestri United sa zišla skvelá partia hráčov, vládne tu fantastická atmosféra. Chcem zostať vo funkcii trénera čo najdlhšie. Ideme od zápasu k zápasu, teraz sa musíme dobre pripraviť na náročný nedeľňajší duel proti Tottenhamu Hotspur," citovala slová Solskjaera agentúra AFP. Iba Busbymu sa v minulosti podarilo naplno bodovať v prvých štyroch stretnutiach pri kormidle dvadsaťnásobného anglického šampióna.

Stredajšie víťazstvo Solskjaerovho tímu na ihrisku Newcastlu v bránke so slovenským reprezentantom Martinom Dúbravkom sa nerodilo ľahko. Skóre otvoril v 64. minúte pri prvom dotyku s loptou striedajúci Romelu Lukaku, ktorý nahradil Alexisa Sancheza. V 80. minúte Marcus Rashford z priameho kopu zaskočil Dúbravku a spečatil triumf hostí.

"Pre Marcusa bol zápas s Newcastlom tvrdou skúškou. Neustále ho faulovali a okopávali, no neznechutilo ho to. Veľa toho nabehal, bol platný pri štandardkách i v hlavičkových súbojoch. Za bezgólového stavu som usúdil, že je čas poslať na ihrisku Lukakua a bol to dobrý ťah. Romelu sa najlepšie zorientoval po výbornej strele Marouana Fellainiho a odrazenú loptu poslal do siete. Splnil to, čo sa čaká od útočníka," dodal Solskjaer.