Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Guardiola tromfol Mourinha: Manchesterské derby ovládli hráči City

Tréner Manchesteru United Jose Mourinho (vľavo) a tréner Manchesteru City Pep Guardiola v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016. Foto: TASR/AP

Sobotňajšie derby 4. kola anglickej futbalovej Premier League sa stalo korisťou Manchestru City, ktorý si na Old Trafforde poradil s United 2:1 a s plným počtom 12 bodov sa udržal na čele tabuľky.

Manchester 10. septembra (TASR) - Sobotňajšie derby 4. kola anglickej futbalovej Premier League sa stalo korisťou Manchestru City, ktorý si na Old Trafforde poradil s United 2:1 a s plným počtom 12 bodov sa udržal na čele tabuľky. Jeho mestský rival utrpel prvú prehru v sezóne.

Duel mal pikantnú príchuť pre trénerských velikánov oboch tímov Joseho Mourinha a Pepa Guardiolu. Medzi oboma vládne už od čias, keď bol Mourinho asistentom Bobbyho Robsona v FC Barcelona a Guardiola hráčom katalánskeho klubu, športové napätie.

Lepšie do zápasu vstúpili hosťujúci Citizens. V 15. minúte Kelechi Iheanacho predĺžil loptu na Kevina De Bruynea, ktorý prestrelil Davida de Geu a otvoril skóre. Obaja hráči si v 36. minúte zopakovali spoluprácu v obrátenom garde, keď sa strela De Bruynea odrazila od žrde priamo na nohu Iheanacha a ten loptu zblízka "upratal" do siete. United však nezložili zbrane a ešte do prestávky sa dotiahli po presnom zásahu Zlatana Ibrahimoviča, ktorý využil zaváhanie brankára Claudia Brava.

"Červeným diablom" po zmene strán nepomohlo ani dvojnásobné striedanie. V 70. minúte síce Ibrahimovič dopravil loptu do siete, ale gól pre ofsajd neplatil. O dve minúty mohli hostia azda definitívne rozhodnúť, v dvojšanci Fernandinha a Nicolasa Otamendiho sa však vyznamenal de Gea. Zakrátko De Bruyne napálil loptu do žrde. Guardiolov tím si v závere ustrážil tesný triumf, hoci po ďalšom zaváhaní Brava a šanci Paula Pogbu mal aj kus šťastia.

"Je to skvelý pocit zdolať mestského rivala. Bol to ťažký zápas, obe mužstvá hrali vo veľkej intenzite a predviedli kvalitné výkony. Bol to boj do samého konca, sme šťastní, že z neho odchádzame ako víťazi," citovali svetové agentúry hrdinu stretnutia De Bruynea.

Kouča United Joseho Mourinha nepotešil výkon jeho zverencov v prvom polčase, v ktorom sa udialo všetko podstatné. "Nehrali sme dobre. Strácali sme ľahké lopty a zaplatili krutú daň za naše chyby. Niektorí hráči ma sklamali."

Futbalista Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič (hore) a hráč Manchesteru City Bacary Sagna bojujú o loptu v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Futbalisti Manchesteru United Wayne Rooney (vľavo) a Paul Pogba reagujú v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Futbalista Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič sa teší po strelení gólu v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Futbalista Manchesteru City Kevin De Bruyne (vpravo) sa teší so spoluhráčom Nolitom po strelení gólu v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016.
Foto: TASR/AP


Tréner Manchesteru City Pep Guardiola sa teší po výhre 2:1 v mestskom derby anglickej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchesteri 10. septembra 2016.
Foto: TASR/AP