Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Futbal

EURO 2020: ČR na Anglicko a Brazíliu aj s 20-ročným nováčikom Králom

Na archívnej snímke futbalový tréner ČR Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR/AP

V českej nominácii nechýba útočník Patrik Schick, ktorý v pondelok rozhodol o víťazstve AS Rím v najvyššej talianskej súťaži nad Empoli 2:1.

Praha 12. marca (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý nominoval na stretnutie kvalifikácie EURO 2020 s Anglickom (22. marca v londýnskom Wembley) a prípravný zápas proti Brazílii (26. marca v pražskom Edene) aj 20-ročného nováčika Alexa Krála zo Slavie Praha. Nechýba útočník Patrik Schick, ktorý v pondelok rozhodol o víťazstve AS Rím v najvyššej talianskej súťaži nad Empoli 2:1.

Šilhavý zatiaľ nominoval iba troch brankárov a 17 hráčov do poľa. "Troch si ešte nechávame na rozmyslenie po európskych súťažiach a domácej lige. Konečná nominácia bude v pondelok na zraze," citoval kouča portál idnes.cz.

Predbežná nominácia futbalovej reprezentácie ČR:

brankári: Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Tomáš Koubek (Stade Rennes), Tomáš Vaclík (FC Sevilla)
obrancovia: Ondřej Čelůstka (Antalyaspor), Theo Gebre Selassie (Werder Brémy), Filip Novák (Trabzonspor), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Ondřej Kúdela, Vladimír Coufal (Slavia Praha), Tomáš Kalas (Bristol City), Marek Suchý (FC Bazilej)
stredopoliari: Jakub Jankto (Sampdoria Janov), Tomáš Souček, Lukáš Masopust, Alex Král, Jaromír Zmrhal (všetci Slavia Praha), Bořek Dočkal (Sparta Praha), David Pavelka (Kasimpasa), Matěj Vydra (FC Burnley)
útočník: Patrik Schick (AS Rím)