Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Nemec si užíva pôsobenie v New Yorku, Luxembursko nepodceňuje

Vľavo Adam Nemec (Slovensko) strieľa gól na 2:0 vo futbalovom zápase 4. kola kvalifikácie C-skupiny na EURO 2016 medzi Macedónskom a Slovenskom 15. novembra 2014 v macedónskom Skopje. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Od Nemca ako klasického hrotového útočníka sa budú v piatok v Žiline v súboji s Luxemburskom očakávať góly.

Bratislava 25. marca (TASR) - Útočník Adam Nemec prišiel do slovenskej futbalovej reprezentácie pred dvojzápasom s Luxemburskom (kvalifikácia EURO 2016, 27. marca v Žiline) a Českom (prípravný zápas, 31. marca v Žiline) v dobrej nálade. Veľký podiel na tom má jeho nový angažmán v tíme zámorskej Major League Soccer (MLS) New York City FC.

Dvadsaťdeväťročný robustný zakončovateľ v jesennej časti tejto sezóny ešte pôsobil v druholigovom nemeckom klube Union Berlín. Pre údajné porušenie disciplíny sa však postupne ocitol na vedľajšej koľaji. Po anabáze v B-tíme mu vedenie klubu dalo najavo, že s ním nepočíta. Zmluvu platnú do leta 2016 sa obe strany po vzájomnej dohode rozhodli predčasne ukončiť, čím sa Nemcovi rozviazali ruky a vo februári tohto roka sa sťahoval za Atlantický oceán.

Pôsobenie v New Yorku si nevie vynachváliť: "Odohrali sme tri zápasy a získali sme v nich päť bodov. V neúplnej tabuľke sme na prvom mieste. Je to pre mňa niečo nové. Verím, že to bude čím ďalej, tým lepšie, pretože sa spolu stále len zoznamujeme a zohrávame. Ľudia sa v Amerike futbalom bavia. Hrá sa tam útočný futbal, jazdí sa hore-dole, čo sa im páči. Som milo prekvapený súťažou, o ktorej sa hovorí, že nemá takú kvalitu. Myslím si však, že je celkom dobrá a v budúcnosti ešte viac pôjde dopredu," vravel Nemec na pondelkovom zraze. Jeho spoluhráčom v New Yorku je okrem iných aj hviezdny španielsky útočník a bývalý majster sveta David Villa, s ktorým rýchlo našiel spoločnú reč. "Je to pohodový a zábavný chlapík, nemá žiadne hviezdne maniere. Samozrejme, že sleduje aj situáciu v našej kvalifikačnej skupine a fandí Španielom. Spomínal tiež na to, že na Slovensku strelil v roku 2005 svoj prvý reprezentačný gól."

Od Nemca ako klasického hrotového útočníka sa budú v piatok v Žiline v súboji s Luxemburskom očakávať góly. "Máme tri dni na to, aby sme sa kvalitne pripravili. Nikto z nás nesmie nič podceniť. Dobre vieme, aké nepríjemné vedia byť zápasy proti takýmto papierovo slabším súperom. V piatok chceme predviesť dobrý výkon a získať tri body," jasne sa vyjadril odchovanec dubnického futbalu, ktorý zatiaľ nepociťuje problémy súvisiace s časovým posunom pri jeho cestovaní z USA na Slovensko. "Zatiaľ je to dobré. Tešil som sa na chalanov, dlhšie sme sa nevideli. Som vďačný, že tu môžem byť s nimi." Luxembursko vo februári 2011 dokázalo prekvapiť favorizovaných Slovákov, keď nad nimi v prípravnom zápase v Luxemburgu zvíťazilo 2:1. "Radšej si na ten zápas nespomínam. Na to, čo bolo, som už zabudol. Každopádne však nesmieme nič podceniť," podotkol Nemec.