Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Ronaldo má natrhnutý krížny väz, mohol by vynechať až 4-5 mesiacov

Na snímke Cristiano Ronaldo leží na trávniku v bolestiach po súboji s Francúzom Payetom. Foto: TASR/AP

V prípade, že sa diagnóza potvrdí, hviezda Realu Madrid vynechá Superpohár UEFA proti FC Sevilla (9. augusta v Trondheime), ako aj úvod novej sezóny v španielskej Primera Division.

Saint-Denis 12. júla (TASR) - Zranenie portugalského futbalistu Cristiana Ronalda z finále EURO 2016 je zrejme oveľa vážnejšie, než sa pôvodne predpokladalo. Prvé vyšetrenia lekárov národného tímu vo Francúzsku odhalili, že 31-ročný útočník má čiastočne natrhnutý predný krížny väz v ľavom kolene a pauzovať by mohol štyri až päť mesiacov.

V prípade, že sa diagnóza potvrdí, hviezda Realu Madrid vynechá Superpohár UEFA proti FC Sevilla (9. augusta v Trondheime), ako aj úvod novej sezóny v španielskej Primera Division. Ako uviedol portál managingmadrid.com, Ronaldo po odstúpení vo finále ME zatiaľ nenavštívil nemocnicu a neabsolvoval žiadne podrobné vyšetrenia, takže sa rozsah zranenia dá iba ťažko určiť.

Ronaldo nedohral nedeľňajšie finále EURO 2016 proti Francúzsku (1:0 pp), keď sa zranil už v 8. minúte po zákroku Dimitriho Payeta. V 25. minúte za stavu 0:0 musel napokon kapitána Portugalska vystriedať Ricardo Quaresma. Aj bez svojho lídra dokázalo "selecao" uspieť vo finále, keď rozhodujúci gól strelil v 109. minúte striedajúci žolík Eder.