Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Káčer vymenil klubové povinnosti za Poľsko: Otvorila sa mi cesta

Na archívnej snímke stredopoliar Žiliny Miroslav Káčer. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V pondelok mali zverenci Pavla Hapala na programe dva tréningy, zaberala aj pätica Škriniar, Lobotka, Bero, Rusnák a Bénes, ktorá sa pripojila po splnení povinností v A-mužstve SR.

Šamorín 12. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa na nadchádzajúce majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie (16. - 30. júna) pripravuje už v zložení, aké sa predstaví v Poľsku. V pondelok mali zverenci Pavla Hapala v Šamoríne na programe dve tréningové jednotky, zaberala aj pätica Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Albert Rusnák a László Bénes, ktorá sa pripojila po splnení povinností v A-mužstve SR.

"Robili sme dosť nácvikových činností, budeme trénovať aj popoludní. Som rád, že už sme všetci pohromade. Všetci sú zdraví, z áčka prišli bez šrámov, to je podstatné. Teraz sa už chystáme na prvé stretnutie. Príchod chalanov bol mierne odviazaný, nálada bola dobrá, prišlo aj na zábavu, no nechýbala koncentrácia na to hlavné," zdôraznil český tréner.

Naopak, na tréningoch sa nezúčastnili hráči, ktorí sa z minulotýždňového kempu nedostali do finálnej nominácie, s výnimkou Miroslava Káčera. Nahradil ďalšieho stredopoliara Jakuba Hromadu, ten sa zranil v piatkovom prípravnom zápase proti ŠKM Liptovský Hrádok (4:0). Žilinčan pôvodne figuroval medzi šesticou, ktorú musel Hapal vyradiť pri tvorení 23-členného menoslovu, rátal tak s riadnym začiatkom letnej prípravy na klubovej úrovni, MŠK Žilina s ňou začne v stredu.

"Môj najbližší program spočíval v troch dňoch oddychu. V sobotu okolo šiestej podvečer mi však zavolal tréner, že Jakub je zranený, že nemôže cestovať s tímom a namiesto neho pôjdem ja. Nevedel som, ako na tom je, išiel lekárovi, až neskôr sa ukázalo, že zranenie je vážnejšie. Osobne som rád, ale zároveň ma mrzí zranenie Jakuba, keďže sa stalo práve v tomto momente," prezradil Káčer. Spoločne s Hromadom vekovo spadajú aj do nasledujúceho cyklu dvadsaťjednotiek.

U zamestnávateľa vyvolala jeho dodatočná nominácia zmiešané reakcie, keďže úradujúci fortunaligový šampión sa na začiatku predsezónneho snaženia musí zaobísť bez jedného z kľúčových futbalistov. Dvadsaťjedenročný záložník nastúpil v majstrovskom ročníku 2016/2017 na 29 duelov, strelil päť gólov. "Keď som sa najprv dozvedel, že necestujem, volal som s trénermi z klubu. Brali to negatívne, ale zároveň aj pozitívne, povzbudili ma. Potom to opäť boli zmiešané pocity. Dostal som sa tam na úkor Jakuba, na druhej strane, otvorila sa cesta pre mňa," dodal Káčer. S Hromadom ešte nebol v kontakte: "Určite mu zavolám, ešte je čas."