Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Futbal

KVALIFIKÁCIA MS:Slovinci proti Slovákom bez legionárov Kampla i Beriča

Na snímke Kevin Kampl v časoch, keď obliekal dres Borussie Dortmund. Foto: TASR/AP

Kampl z Bayeru Leverkusen ako dôvod svojej absencie uviedol únavu, Beriča trápi svalové zranenie.

Ľubľana 4. októbra (TASR) - Stredopoliar Kevin Kampl a útočník Robert Berič vypadli z kádra futbalistov Slovinska na blížiaci sa dvojzápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 so Slovenskom (8. októbra o 20.45 SELČ v Ľubľane) a Anglickom (11. októbra o 20.45 SELČ v Ľubľane).

Kampl z Bayeru Leverkusen ako dôvod svojej absencie uviedol únavu, Beriča trápi svalové zranenie. Informoval o tom v utorok slovinský denník Delo prostredníctvom svojej webstránky.

"Kevin Kampl nepríde. Včera o deviatej mi poslal správu, že je unavený a nemôže prísť. Odpovedal som mu, aby mi zavolal, ale nestalo sa tak. V tejto sezóne odohral deväť zápasov a verím, že je unavený. V takom stave by nám veľmi nepomohol," uviedol tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Srečko Katanec.

Berič z AS Saint-Étienne sa ospravedlnil pre problémy so stehenným svalom. Katancovi tak zostali v tíme iba dvaja klasickí útočníci - Roman Bezjak z SV Darmstadt 98 a Milivoje Novakovič z NK Maribor.

Slovinci vstúpili do bojov o šampionát v Rusku remízou 2:2 v Litve. Na víťazstvo čakajú od 23. marca, keď v príprave zdolali Macedónsko 1:0.