Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

KVALIFIKÁCIA MS: Takto vyzerá nominácia Litvy na zápas so SR

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR/AP

Pre tresty budú Litovčanom chýbať Egidijus Vaitkunas a Arturas Žulpa. Po štvorročnej absencii dostal do kempu pozvánku stredopoliar Martynas Dapkus.

Vilnius 31. mája (TASR) - Tréner litovskej futbalovej reprezentácie Edgaras Jankauskas nominoval 23 hráčov na kvalifikačný duel F-skupiny o postup na MS 2018 v Rusku, v ktorom jeho tím privíta 10. júna Slovákov vo Vilniuse. Prvýkrát sa vo výbere objavil brankár Ignas Plukas z FK Trakai.

Pre tresty budú Litovčanom chýbať Egidijus Vaitkunas a Arturas Žulpa. Po štvorročnej absencii dostal do kempu pozvánku stredopoliar Martynas Dapkus. V marcovom asociačnom termíne pre zranenie vypadol útočník Darvydas Šernas, ten je už v poriadku a tak jeho meno tiež figuruje v nominácii.

Podľa informácie na oficiálnom webe litovskej federácie bude mať reprezentácia zraz budúci týždeň. Slováci sa zišli vo štvrtok na kempe v Šamoríne. Zverenci trénera Jána Kozáka budú chcieť na Pobaltí predĺžiť víťaznú sériu a nadviazať na trojbodové zisky zo zápasov proti Škótsku, Litve a na Malte. So ziskom deviatich bodov im v tabuľke F-skupiny patrí priebežne druhé miesto, Litva je piata s 5 bodmi, vedie 13-bodové Anglicko.

Nominácia Litvy na kvalikačný zápas MS 2018 proti SR:

brankári: Ernestas Šetkus (ADO Den Haag), Emilijus Zubas (Bnei Yehuda Tel Aviv), Ignas Plukas (FK Trakai)
obrancovia: Rolandas Baravykas, Georgas Freidgeimas, Linas Klimavičius (všetci Žaligis Vilnius), Markas Beneta (Atlantas Klaipeida), Valdemar Borovskij, Arunas Klimavičius (obaja FK Trakai), Tadas Kijanskas (Zbrojovka Brno), Vaidas Slavickas (Suduva Marijampole)
stredopoliari: Fedor Černych, Arvydas Novikovas (obaja Jagiellonia Bialytok), Mindaugas Grigaravičius (FK Jelgava), Mantas Kuklys, Vytautas Lukša (obaja Žalgiris Vilnius), Simonas Paulius (FK Ventspils), Vykintas Slivka (Ascoli Picchio), Ovidijus Verbickas (Suduva Marijampoles), Martynas Dapkus (FK Jonava)
útočníci: Deivydas Matulevičius (Royal Excel Mouscron), Darvydas Šernas (Žalgiris Vilnius), Nerijus Valskis (Bnei Yehuda Tel Aviv)